Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ezt teszi a pénteki időjárás a vérnyomásával

orvosmeteorológia, meteorológia, időjárás-érzékenség, frontok, fejfájás, migrén

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint nem nyugszik a légkör, komoly terhelésre kell készülni!

A közelünkben vonuló ciklon miatt igen összetett hatások terhelik a szervezetünket. A melegfront után érkező hidegfront, sőt, majd az azt követő áramlási rendszerben megjelenő további hatások nagyon megviselik a frontérzékenyek szervezetét.

Rémálom! Itt vonuló ciklon hidegfrontja! A terhelő hatások változását magyarázza el a meteogyógyász®!

Pénteken ismét nagyon változékony humánmeteorológiai® helyzet várható: a távozó melegfront után most hidegfront érezteti hatását, szinte mindenféle tünet jelentkezhet!

Változó felhőzet, időszakos csapadék alakítja a humánmeteorológiai® helyzetet. Markáns hatások érvényesülnek, az élénk, erős lökésekkel kísért szél pedig kifejezetten zavaró lehet mind a kinti programok, mind a közérzet szempontjából.

Ráadásul a hőmérsékletek is jócskán az ilyenkor szokásos alatt is alakulhatnak, különösen az esős vidékeken. A szokatlanul sok fronttal terhelt időben még az is tapasztalhat kellemetlenségeket, aki nem kifejezetten frontérzékeny.

Főleg a Dunántúlon és délkeleten jelentkezhetnek alvászavarok, és még a nap első felében is felléphet bágyadtság, tompaság. Délután pedig a fejfájás országszerte komoly problémákat okozhat, ez most még akkor is felléphet, ha egyéb, mérsékeltebb változáshoz köthető esetben nem szokott fájni a feje.

A görcshajlam szintén felerősödik, a változó irányú, erős szél pedig frontérzékenységtől függetlenül is okozhat ingerlékenységet, nyugtalanságot. Ok nélkül stresszelhet, idegeskedhet, esetleg azt is megfigyelheti, hogy a szokásosnál gyakrabban és hamarabb veszti el a türelmét.

A napokban jellemző változékony fronthelyzet gyakori vérnyomáspanaszokat, vérnyomás-ingadozást is okozhat, illetve ilyen esetekben sokszor fellép hangulatingadozás is, ezért lehetőség szerint próbálja kerülni a stresszhelyzeteket.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészségKalauz/Meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához