Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: fáradékonyságot, szétszórtságot és alvászavart hozhat a kedd

fejfájás, nehézlégzés, orvosmeteorológia, légszomj

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint alapvetően jó az idő, de a fokozottan érzékenyek tüneteiben erősödés várható!

Az ezekben a napokban is erősen változó időjáráshoz folyton kell alkalmazkodnia a szervezetünknek, ami egyre több ember esetén jár komoly panaszokkal.

Mit tehetünk? Jeges fürdő frontérzékenyeknek? Akár ez is? Fontos megértenünk, miről van szó, ezt magyarázza el a meteogyógyász®!

Fronthatás kedden

Kedden nem érkezik front, de a magasban és a talajon is zajló, helyenként intenzív melegedés okozhat panaszokat a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében. Alvászavarok és migrén is jelentkezhet!

Főleg délnyugaton a nap is kisüt, de sokfelé felhők is lesznek az égen. Napközben a hőmérséklet a legtöbb helyen az átlag felett alakul. A javuló idő hátulütője viszont, hogy napközben melegfront jellegű tünetek léphetnek fel!

A melegfrontra fokozottan érzékenyek körében általában enyhébb, de egész nap tartó tünetek jelentkezhetnek: többek között kisebb fokú álmosságot, alvászavarokat is tapasztalhat, ha ön is az érintettek közé tartozik! Napközben inkább az élénkítésre helyezze a hangsúlyt, a figyelmetlenség, szétszórtság ugyanis kellemetlen perceket okozhat. A kávét és az energiaitalokat azonban kerülje!

A migrén viszont kifejezetten erős lehet, és a következő napokban tartós panaszokra kell készülni! Egyeseknél intenzívebbé válhatnak a gyulladásos panaszok is, amik a következő napokban szintén jellemzőek lehetnek. Sőt, estétől a görcsös jellegű panaszok is megszaporodhatnak!

Pollenhelyzet

Az enyhe idő hatására tovább emelkedhet a mogyoró pollenkoncentrációja, a ciprus és tiszafaféléknek, valamint a kőrisnek pedig már közepes mennyiségű virágpora van a levegőben. Az allergiások mérsékelt tünetekkel számoljanak.

Milyen idő lesz kedden?

Kedden már többfelé süthet ki hosszabb időszakokra a nap. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb délután az északkeleti határ közelében fordulhat elő átmenetileg kisebb eső, egy-egy zápor. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. A délnyugati tájak kivételével sokfelé lesz élénk, erős a nyugati-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 11 és 18 fok között alakulhat.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Köhögés: ezek a betegségek okozhatják

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához