Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: fejfájást, tompaságot tapasztalhat szerdán

fejfájás, vérnyomás probléma, front, időjárás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a kismértékű javulást szinte észre sem vesszük, a panaszok még mindig elronthatják a napot!

Igen hosszú, erősen terhelő időszak után jelentős változásokra számíthatunk a következő napokban a humánmeteorológiai helyzetben. Ez erősen befolyásolja szervezetünk rövid és hosszabb távú állapotát, a panaszok jellegét is. Markáns változás a frontérzékenyeknek! Milyen pozitív és negatív hatásokra készüljön, ezt mondja el a meteogyógyász®!

Fronthatás szerdán

Szerdán nem érkezik front a térségünkbe, de gyenge melegfronthoz köthető tünetek jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél. Folytatódik az átlagosnak nagyjából megfelelő idő, és habár tehát időjárási front nem érkezik, az arra érzékenyeknél mégis melegfront jellegű tünetek léphetnek fel. A hőmérséklet délután 15 Celsius-fok körül alakul, és a reggeli órákban sem lesz most fagy.

A javuló idő ellenére is lesznek olyanok, akiket megvisel a légköri helyzet!

Alvászavarokat, kialvatlanságot tapasztalhatnak a fokozott érzékenységgel érintettek, emellett ha ön is ebbe a csoportba tartozik, akkor enyhébb migrén ronthatja a komfortérzetét. Napközben koncentrálási problémák léphetnek fel, egyeseknél csökkenhet a teljesítőképesség. Fogyasszon sok folyadékot, de kerülje az energiaitalokat és a kávét.

A keringési panaszok szintén jellemzőek ezekben a napokban, hiszen rendkívül változékony az élettani helyzet! Időnként fülledtség és csapadék, máskor erős szél vagy nagy napi hőingás terheli a szervezetet. Gondoskodjon a megfelelő mennyiségű pihenésről, próbáljon a lehető legegészségesebben étkezni, ezzel is könnyítve az emésztést.

Szabadtéri tevékenységek

A fülledt időben bárhol előfordulhat záporos csapadék, emiatt szükség lehet az esernyőkre. A változékonyság és az élénk szél miatt az érzett hőmérséklet és a komfortérzet is ingadozhat, jól variálható öltözetre lesz szükség.

Milyen idő lesz szerdán?

Szerdán a változóan felhős-napos időben helyenként kisebb eső, záporok még kialakulhatnak. Az északias szél többfelé élénk, nyugaton és helyenként északon, északkeleten erős lesz. A hajnali 4-10 fokot követően délutánra 13 és 19 fok közé melegszik a levegő.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mikor kell szédülés miatt orvoshoz fordulni?

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához