Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: kemény szombat vár a fejfájósokra

orvosmeteorológia, front, fejfájás, migrén

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint egy front okoz változatosabb tüneteket, de csak átmenetileg.

Jelentősen átalakulnak a frontérzékenyek állapotát befolyásoló légköri hatások. A nem tipikus fronttal érkező változás napokon át követheti ezen a Meteo Klinikai légtömeg filmen!

Frontérzékeny? Nézze meg mi jön északról! Egyedülálló módon mutatja meg a meteogyógyász®!

Fronthatás szombaton

Szombaton az éjjel, hajnalban átvonult gyenge hidegfront mögött az arra fokozottan érzékenyek még tapasztalhatnak tüneteket, főleg a nap első felében. A felfrissülés viszont egyesek számára kifejezetten kedvező is lehet.

Ami pozitív, hogy jelentősen csökkennek a fülledt időre érzékenyek panaszai. Sok napsütésre számíthatunk, a levegő páratartalma is alacsonyabb lesz az előző napokban megszokottnál. Alapvetően javul tehát a helyzet, de a fokozottan érzékenyeknél most is lehetnek panaszok.

A légkörben zajló változások hatására felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők panaszai. Napközben, noha már újabb front nem érkezik, jellegében még gyenge hidegfronthoz hasonló hatás érvényesül. A fokozottan érzékenyeknél jelentkezhetnek izom- és hasi görcsök, így ha érintett, akkor most sem lehet felhőtlen a napja. A görcsös fejfájás szintén jellemző lehet.

Jó hír még, hogy sokaknak pihentetőbb lehet az alvás, mérséklődnek a szívbetegek és az idősek napok óta fennálló kellemetlen tünetei.

Szabadtéri tevékenyséfek

A napsütés kedvezően hat a hangulatra és a közérzetre, a kinti programoknak alapvetően kedveznek a feltételek. A szél azonban többfelé zavaró lehet, nagy csapadék viszont nem rontja el a szabadtéri tevékenységeket.

Milyen idő lesz szombaton?

Szombaton egy hidegfront mögött az ország nagy részén sok napsütés várható, legfeljebb kezdetben nyugaton, délnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor. Többfelé szeles időben lesz részünk, keleten, északkeleten sok helyen erős lökések kísérhetik az északkeleti szelet. Hajnalban 9-16, napközben 21-27 fok várható.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Lábfájdalom: ilyen, ha nem a cipője, hanem a gerince okozza

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#lábfájdalom

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához