Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ilyen idővel lep meg minket advent utolsó szombatja

karácsony szenteste időjárás orvosmeteorológia front ma

Így folytatódik a frontsorozat.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint egyre erősödő fronthatások érvényesülnek a folytatásban is. A csütörtöki hidegfront után pénteken már kettősfront alakítja a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet. A folytatódó rendkívüli frontsorozat nagyon megterhelő a frontérzékenyeknek!

Melegfront utáni hidegfront, kettősfront, melegfront! Ezt a sorozatot kell elviselnünk

Folytatódik a rendkívül megterhelő frontsorozat!

A pénteken érvényesülő hidegfronti hatás után szombaton kettősfront terheli a szervezetünket. Az ismétlődő csapadék délen inkább eső, északabbra havaseső, hó formájában hullik, igen kellemetlen az időjárásérzékenyek számára. Különösen megterhelő az erős, sokfelé viharossá fokozódó északnyugati szél, komoly idegrendszeri tünetekkel.

A napközbeni, folyamatosan változó humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai körülmények folyamatos és nagymértékű alkalmazkodásra kényszerítik a szervezetünket. Emiatt nagyon változékony tünetekre számítsunk. Egyaránt nehéz nap lesz a fejfájósoknak, a vérnyomásosoknak, a keringési és légzőszervi betegségekkel élőknek és az ízületeseknek is.

  • Gyakori lesz a szédülés, a bizonytalanság érzet, a rosszullétek, fáradékonyabbak, lehangoltak lehetünk.
  • Erősödnek a gyulladásos panaszok és romlik az alvásminőség.
  • A pénteki téli napforduló legrövidebb nappalai vannak ebben az időszakban de a borult idő miatt különösen nagy probléma a fényszegénység, az erősödő depressziós panaszok.

Szabadtéri programok

Csak az menjen ki szombaton akinek muszáj. Kellemetlen időjárás lesz, rendkívüli változékonysággal. A csapadék délen inkább eső, északabbra havaseső, hó formájában. Nagyon kellemetlen lesz a erős, helyenként viharos szél. Inkább válasszunk minél kevésbé megterhelő beltéri programokat, ami segít a frontterhelés elviselésében.

Balesetveszély

Sokat romlanak a közlekedés időjárási körülményei. Különösen ahol a csapadék havaseső, hó formájában érkezik. A nagy forgalom, a fokozott síkosság és a kettősfront terhelő hatásai fokozott kockázatot jelentenek a közlekedésben autósoknak és gyalogosoknak is!

Milyen idő lesz?

Szombaton többfelé várható csapadék. Főként esőre készülhetünk, de a hegyekben havas eső, havazás, hózáporok alakulhatnak ki. A északnyugati szél sokfelé viharos lesz. Napközben északon, északkeleten 1-5, máshol 6-10 C-fok közötti hőmérséklet valószínű.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Hirtelen forogni kezd a világ, elgyengül a térde, a látása elsötétül? Ez okozhat szédülést!

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához