Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ilyen panaszokkal indul hétfő

fejfájás, oka, stressz, vérszegénység

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint front jellegű hatás tapasztalható, de még ez is jobb, mint az ezt megelőző párás idő!

Felemás hatással jár a vasárnap estétől érkező, magassági hidegfront jellegű változás. A szárazabb légtömeg pozitív és negatív humánmeteorológiai következményei különbözőképpen terhelik a frontérzékenyek szervezetét.

Nagy változást hoz ez a fronthatás! Érzékenységi csoportok szerint ismerteti a meteogyógyász®!

Fronthatás hétfőn

Hétfőn nem jön markáns front, de egész nap gyenge hidegfront jellegű humánmeteorológiai helyzetet tapasztalhatunk. Jó hír viszont, hogy a koncentrálási problémák és a fáradékonyság is csökken. Az ilyenkor szokásoshoz képest 3-4 fokkal marad el a maximumhőmérséklet a szerdaihoz képest, emellett az élénk szélnek is lesz némi frissítő hatása. Napközben a magasban lezajlódó események miatt lesznek front jellegű hatások, de csak enyhébb panaszokat tapasztalhatnak az arra érzékenyek. Amennyiben Ön is az említett csoportba tartozik, akkor kisebb fejfájás jelentkezhet napközben, illetve fokozódhatnak a görcsös panaszai. Egész nap fogyasszon a megszokottnál több folyadékot, főleg szénsavmentes ásványvizet vagy csapvizet.

A mostani légköri helyzet nyugaton most nem okoz erős tüneteket, ha fáradékony volt, illetve migrénnel küzdött, akkor errefelé pozitív változásokat tapasztalhat. Megszűnnek az alvászavarai, javul a teljesítőképessége is, azonban kissé fokozódik az ingerlékenység, és a gyerekek is agresszívebbek lehetnek a megszokottnál.

UV-sugárzás

A tartósan derült időben akár a nagyon erős fokozatot is megközelítheti a sugárzás. Az érzékenyebb bőrűeknek legalább 40-es naptej használata javasolt, de mások is rendszeresen kenjék a bőrüket megfelelő fényvédő szerekkel!

Pollenhelyzet

Sajnos az allergiahelyzet ismét romlik, a szárazabb időben a levegő pollentartalmában hirtelen növekedés várható. A fűfélék okozzák most a legtöbb a csalánfélék okozhatják a legtöbb panaszt, és a hárs is megjelent már. Amennyiben érintett, akkor lehetőleg kerülje el a mezőket, réteket, és ne sportoljon a szabadban. Amint hazaért, cserélje le a ruházatát, és a szellőztetést időzítse a kora reggeli vagy a késő esti órákra!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Sokat szédül, mert alacsony a vérnyomása? Ezt tegye, és jobban lesz!

EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#Stressz

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához