Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: hiába nem lesz front szerdán, sokaknak ingadozhat a vérnyomása

orvosmeteorológia, front, fejfájás, napsütés

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint jóval enyhébbek a tünetek, mint pár nappal ezelőtt, de most sem teljesen kedvező a helyzet.

Igen nagy eltérések lehetnek az egyes helyek humánmeteorológiai paraméterei között, amelyek befolyásolhatják az élettani reakcióinkat. De mennyiben meghatározók ezek a frontérzékenyekre?

Mit okoz a mikroklíma a frontérzékenyeknek? Fontos félreértést oszlat el a meteogyógyász®!

Fronthatás szerdán

Szerdán frontmentes, és a kevésbé érzékenyek számára végre igazán kellemes idő lesz, de a reggeli megfázásveszély miatt nem árt egy kis óvatosság. Az erős szél is mérséklődik valamelyest, így a szél okozta panaszokban csökkenés figyelhető meg. Viszont amennyiben az elmúlt pár napban erősebb széllel érintett területen él, akkor még tapasztalhat enyhébb alvásproblémákat, nyugtalanságot, illetve adott esetben vérnyomás-ingadozást is. Emiatt nehezebb lehet az ébredés is, de napközben már egyre kevésbé jelentkeznek majd az említett tünetek. Az alvásproblémák miatt fellépő koncentrálási nehézségek, illetve a fáradtság inkább csak néhány óráig jelentkezhet, délutánra várhatóan elmúlik.

Szerte az országban a komfortérzet jelentős javulására számíthat, a sok napsütés jótékonyan hat a hangulatára, kedélyállapotára. Javul a teljesítőképesség, a hét elején tapasztalthoz képest könnyebben el tudja végezni a feladatokat. A vakáció előtt álló gyerekek is frissebbek, energikusabbak lesznek, könnyebben kezelhetővé válnak.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ez a szívritmuszavar 9 legjellemzőbb tünete

EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívritmuszavar

Milyen idő lesz szerdán?

Szerdán napos-gomolyfelhős időre készülhetünk. Zápor, esetleg zivatar kialakulására helyenként számíthatunk, legnagyobb eséllyel északon. Gyenge, mérsékelt légmozgás várható. Hajnalban 7-13 fokra készülhetünk, de a hideg, északi völgyekben 5 fok közelébe süllyedhet a hőmérséklet. Délután 22-27 fok közé melegszik a levegő.

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához