Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ha migrénre hajlamos, ma nem lesz könnyű napja

migrén, fejfájás

Péntek reggel ízületi panaszok jelentkezhetnek, délelőtt pedig ingadozhat a vérnyomás.

Az időjárás-érzékenyek körében egyre gyakoribb lehet a migrén, a következő napokban pedig további tünetek csatlakozhatnak ehhez! Ha emésztési problémákat, alvászavarokat vagy fáradékonyságot tapasztal, akkor ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Pénteken markáns fronthatásra nem, de front jellegű változásokra szinte mindenhol számíthatunk, egyre inkább melegfront által kiváltott humánmetetorológiai(R) tünetek erősödnek.

Nyugat felől egyre erősödő intenzitással fejfájás, migrén jelentkezhet. Romolhat a koncentrálóképesség, figyelmetlenség, tompaság is felléphet. Többen ébredhetnek kialvatlanul, ezt leginkább a déli megyékben élők tapasztalhatják. Napközben a bágyadtság nagyon jellemző lehet önnél is, illetve dekoncentrálttá, kedvetlenné válhat. A Kisalföldön az időnként élénk légmozgás hatására nyugtalanságot is tapasztalhat, estére pedig ezeknek a tüneteknek a folyamatos erősödésére készüljön!

Az említett migrén kifejezetten erős lehet, és a következő napokban tartós panaszokra kell készülni! Egyeseknél intenzívebbé válhatnak a gyulladásos panaszok is, amik a következő napokban szintén jellemzőek lehetnek.

Fáj a feje, és azt hiszi, a front miatt? Ez a betegség is okozhatja! Olvasson tovább!

Balesetveszély:

A közlekedést napsütés zavarhatja meg, elengedhetetlen a napszemüveg használata. Ezen kívül a melegfront jellegű változások miatt figyelmetlenebbek, tompábbak is lehetünk, vezessen sokkal lassabban és óvatosabban, és ha a koncentrálóképesség csökkenését, a reflexidő megnyúlását érzi, akkor azonnal tartson egy rövid pihenőt! Helyenként köd és párásság rontja a látásviszonyokat, vezessen mindig az útviszonyoknak és a közlekedési körülményeknek megfelelően!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához