Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ha utálja a hétfőt, nem most fogja megszeretni

Orvosmeteorológia, meteorológia, ciklon, vérnyomás, fejfájás

Ez a ciklon igazán elronthatja a hétfőt! A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a megterhelő téli időszak már az egészséges szervezetet is megviselheti.

Az időjárás-érzékenyek számára nagyon nehezen, ismét egy frontterheléssel indul a hét. Ha ön is nehezen alszik el mostanában, napközben pedig feszült, ingerlékeny, esetleg fáradékony is, ön is érintett lehet! Közellenség lett a mediterrán ciklon? Van alapja!

Fontos tudnivalók a meteogyógyász® mai videójában!

Hétfőn továbbra is kettősfronti hatás érvényesül térségünkben, a hideg- és a melegfrontra érzékenyeknél is felléphetnek kellemetlen tünetek. Ha a frontérzékenyek csoportjába tartozik, akkor gyakori lehet a fejfájás, és napközben ugyan kissé ez mérséklődhet, de csak átmenetileg, és csak rövid időre. Amennyiben hajlamos rá, akkor vérnyomás-ingadozás, keringési problémák is felléphetnek Önnél, ezért ajánlott kerülnie a stresszes helyzeteket, próbálja nyugodt körülmények között tölteni a napot.

Az ízületi bántalmak sem szűnnek, egész nap sajoghatnak a kopott és a gyulladt ízületek is- ezeket időnként tornáztassa át kíméletesen, de ügyeljen arra, hogy ne terhelje meg a végtagokat.

Balesetveszély:

A közlekedés során a csúszós, nedves útszakaszok veszélyt jelentenek: megnövekszik a féktávolság, ezért tartson nagyobb követési távolságot és a haladási sebességet is ajánlott mérsékelni. Emellett gyakran találkozhat ingerlékeny, türelmetlen sofőrökkel is, fokozott balesetveszéllyel ajánlott számolni!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Meddig számít az ingadozó vérnyomás normálisnak? Az orvos elmondja

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához