Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: hétfőn folytatódik a vénasszonyok nyara, de az ízületi panaszokkal küzdők nem fognak örülni

orvosmeteorológia, ízületi fájdalom, front, migrén

A végtagfájósoknak nehezebben indulhat a hétfő.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a migrénesek kiemelten szenvedni szoktak a melegebb, kellemesebb délutánokon.

Az időjárás-érzékenyek között most is, ahogy nagyon sok esetben az egyik legjellemzőbb tünet a fejfájás. Emellett a vérnyomás is ingadozhat. Ha ön is hasonló problémáktól szenved, vissza-visszatérő tünetei vannak, ön is érintett lehet.

A frontérzékenyeknél gyakori az elviselhetetlen migrén, erről szól a meteogyógyász® mai videója:

Fronthatás hétfőn

Hétfőn front nem érkezik a Kárpát-medence térségébe, ismét visszatér a nyugodt idő. Ennek ellenére humánmeteorológiailag® változatos képet mutathat az ország.

Hajnalban most is erősebben lehűl a levegő, már 1, 2 Celsius-fok körüli értékek is előfordulhatnak a mélyebb völgyekben. Napközben melegedésre számíthatunk, ezzel együtt akár 10-15 fokos, esetleg köze 20 fokos hőingás is jellemző lehet. Ezek a hatások mind megviselik a szervezetünket!

A hűvös időben növekszik a megfázásveszély, valamint egyes kórokozók is könnyebben terjednek, folytassa tovább a megkezdett vitaminkúrát! A nagy napi hőingás a keringési panaszokkal élőket viselheti meg a legjobban, ők egész nap, ezen belül is legintenzívebben délelőtt tapasztalhatnak vérnyomás-ingadozást és/vagy rosszullétet.

Az ízületi panaszok erősödhetnek, kiújulhatnak az érzékenyeknél. Az ilyen jellegű humánmeteorológiai tünetekkel élők sajnos tartósabb nehéz időszakra készülhetnek. A végtagfájdalmak csökkentése érdekében javasolt a napot egy könnyed, tehermentes átmozgatással kezdeni.

Szabadtéri tevékenységek

Napközben sokfelé számíthatunk tartó napsütésre, ezeken a helyeken a hőérzet is kellemesen alakul, ráadásul csapadék sem rontja el a szabadtéri programok lehetőségét. Érdemes kihasználni ezt a napot kirándulásra, sétára, a napsütés hatására feltöltődhetünk energiával, az immunrendszerünk is erősödik. A többfelé nyirkos, ködös reggeli levegő szintén fokozhatja a végtagfájdalmakat.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához