Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: hétfőtől érkezik a tartós fejfájás!

migrén, fejfájás, kávé, koffein, fájdalom

A migrénhajlam mellett egyéb tartós tünetek is jelentkezhetnek a szokatlan időben a Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint.

Az időjárás-érzékenyek folyamatos és erős melegfronti helyzettel talákozhatnak, ami nagy igénybevételt jelent. Ha ön is migrént tapasztal, fáradékony, dekoncentrált, ön is érintett lehet!

Mik az új év humánmeteorológiai® kilátásai? Fontos dolgokat mond el a meteogyógyász® a frontérzékenyek számára!

Hétfőn nem érkezik front,

de a légköri helyzet napközben a melegfrontra és a hidegfrontra fokozottan érzékenyeknél, reggel pedig a nyirkos időre érzékenyeknél okozhat humánmeteorológiai® panaszokat.

Nagy a fertőzésveszély, a levegőminőség ismét romlik

A reggeli ködfoltok néhol tartósabban is megmaradnak, de napközben némi időre kisüt majd a nap. Az enyheség ellenére a magasban hidegfront jellegű változás zajlik.

Ha érzékeny, akkor önnél is fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. Fáradékony, tompa is lehet, csökken a koncentrálóképesség. Ha migrénes, szintén egy nehezebb napra számíthat, lehetőség szerint próbáljon sokat pihenni! Ha vérnyomás-ingadozás gyötri, szintén a kímélő napi program javasolt. Estétől erősödhetnek a tapasztalt keringési panaszok. Reggel továbbra is a kopásos eredetű ízületi bántalmak felerősödésre számítson, így ha erre hajlamos, akkor akár intenzívebb végtagfájdalmak is kínozhatják.

Nagy a fertőzésveszély, a megenyhült, párás idő kedvez a kórokozók terjedésének

A nyirkosság, a ködfoltok területén továbbra is jelentkezhetnek légzőszervi panaszok, melyek egész nap fennállhatnak. Az asztmások helyzete különösen nehéz, nem ajánlott ilyenkor hosszabb időt a szabadban, a szennyezett levegőjű területeken tölteni.

Szabadtéri tevékenység:

Délnyugaton meleg lesz, de a szél kissé csökkenti a hőérzetet, egyeseknek zavarhatja a komfortérzetét. Északkeleten viszont nyirkos időre van kilátás, errefelé jobban fel kell öltözni, és a kint tartózkodás sem lehet olyan kellemes.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához