Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: itt a tavasz, de nem sok jót ígér vasárnapra

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo eső tavaszi idő szeles

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint bár örülünk neki, de sok veszéllyel jár a túl korai tavasz!

Hihetetlen tavaszi idő, de sok veszéllyel is jár ez! Annyira eltér ez a szokásos február eleji időtől, ami nem marad következmények nélkül!

Kifejezetten veszélyes ez a túl korai tavaszi idő! A meteogyógyász jótanácsai a Meteo Klinika TV-n!

Ha már egyszer tavaszi az idő, használjuk ki! De fontos beszélni ennek a veszélyeiről is

Rendkívül korán beindul a pollenszezon, máris közepes a mogyoró pollenkoncentrációja, az érzékenyebbeknél már megjelenhetnek a tünetek, de jelen van az éger és a ciprusfélék pollenje is. Az egész jövő héten is fennmaradó példátlan tavaszi időben jelentős növekedésre számíthatunk. Káros az élővilágra is ez az idő, segíti a kártevők túlélését. Felborítja a növények normális életciklusát, és súlyos tavaszi fagykárokkal fenyeget.

Az erősödő felmelegedést sokan viselik nehezen, a panaszokat nagyban erősíti az erős, helyenként viharos szél, a szeszélyesen előforduló csapadék. Jelentős terhelés ez a keringési rendszer számára, gyakori az ingadozó vérnyomás, a zavartság, bizonytalanság, szédülés, a szaporodó alvási panaszok miatt is erősödő fáradtság. Gyakrabban fájhat a fejünk és az ízületeink, sok a görcsös panasz. Igyekezzünk csökkenteni a szervezetünk terhelését, és semmiképpen ne terheljük túl magunkat, csak fokozatosan növeljük az aktivitásunkat.

Szabadtéri programok

Hasonló lesz a helyzet a szombatihoz. Rendkívül magas hőmérséklet mellett erős szél de napsütés is várható, viszont jelentősen megnő a csapadékhajlam. Előnyös a tiszta levegő. Ügyelni kell a réteges öltözködésre a változó hőérzet miatt!

Balesetveszély

Több mindenre kell figyelnie az útra kelőknek. Sokfelé kell erős, helyenként viharos széllökésekre számítanunk, helyenként csapadéktól nedves útszakaszok is lesznek, főleg északon. Ilyenkor lényegesen romlik a menetstabilitás. A szél sok embert tesz figyelmetlenebbé, esetenként agresszívabbá.

Milyen idő lesz?

Vasárnap időnként erősen megnövekszik a felhőzet, elvétve kisebb eső, délután futó záporok kialakulhatnak. Marad a szeles idő, a délnyugati tájakat leszámítva sokfelé erős, néhol viharos erősségű lesz az északnyugati, nyugati szél. Enyhébb lesz a reggel, délutánra pedig 10 és 15 fok közé melegszik a levegő.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Reggel fáradt, és nehezen alszik el? Próbálja ki ezt az egyszerű praktikát!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához