Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: könnyen ebben a helyzetben találhatja magát szerdán!

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo szél

Körbevesznek minket szerdán a ciklonok: minden irányban frontrendszerek alakítják a meteogyógyászati helyzetet - figyelmeztet a Meteo Klinika a részletes tájékoztatójában.

Elképesztően frontrendszerek alakítják térségünk időjárását. Hazánk ennek az örvénylő rendszernek a közepébe kerül. Rendkívül összetett ciklonhelyzet alakult ki a Kárpát-medence körül.

Mutatja a meteogyógyász!

Elképesztően bonyolult ciklon rendszer közepébe került a Kárpát-medence

Minden irányban frontok vesznek körül. Maguk a frontok nem jönnek be a medencébe, de a felhőzete benyúlik, és a határterületeken a hatása is érződhet.

Sokan vannak akik nem a direkt fronthatásokra érzékenyek, hanem a frontok térségét jellemző folyamatokra. Nagyon megterhelő lehet számukra ez a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet. Az ország nagy részén viszont a rekord magas hőmérséklet-emelkedés és az ezt kísérő szokatlanul nagy hőingás lesz a fő terhelő hatás.

  • Erősödnek a gyulladásos folyamatok,
  • a migrénes fejfájások
  • és a fokozott keringési terhelésből adódó olyan panaszok mint a vérnyomás ingadozása,
  • szédülés,
  • mellkasi diszkomfortok,
  • kimerültség, fáradékonyság.
  • Sokaknál jelentkezhet homályos látás,
  • bizonytalanság érzet,
  • teljesítménycsökkenés.

Ugyanakkor jól alakulnak a kültéri programok feltételei, használjuk ki a napsütést, a kellemes időt, ez jó hatással van mentális állapotunkra és immunrendszerünk is, és segíti a természetes D-vitamin termelődését. El kell kerülni viszont a zártabb völgyek, nagyvárosok egyre szennyezettebb levegőjét.

Szabadtéri programok

Igazi tavaszi időre számíthatunk. Ez rendkívül kedvező a kültéri programok számára. Sok lesz a napsütés, és helyenként 20 C-fok fölött alakul a hőmérséklet. Minimális a csapadék esélye és szél sem zavarja a programokat. Amire egyes térségekben figyelnünk kell az az egyre erősebben növekvő légszennyezettség és pollenkoncentráció. A szennyezett területeken nem ajánlott a tartós kint tartózkodás. Egyébként használjuk ki a napsütést, gyűjtsünk D-vitamint és erősítsük az immunrendszerünket!

Légszennyezettség

Országosan többnyire még elfogadható a légszennyezettségi helyzet, de romlására számíthatunk. A zárt völgyekben, nagyobb településeken egyre kedvezőtlenebb a helyzet, ilyen helyeken kerüljük a tartós kint létet!

Milyen idő lesz?

Szerdán túlnyomóan fátyolfelhős lesz felettünk az ég, sokfelé szürt napsütésre készülhetünk. Kisebb eső, zápor legfeljebb este alakulhat ki nyugaton, délnyugaton. Csak néhol élénkülhet meg a szél. Reggel nyugaton nagy területen és helyenként északkeleten ismét pára- és ködfoltok csökkenthetik a látótávolságot. A csúcshőmérséklet 14 és 20 C-fok között alakul.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Már most érdemes elkezdenie ezt a terápiát, ha idén már nem kér az allergiából!

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához