Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ez a front már telibe talál minket kedden!

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo front

Napokig csak a közeli ciklonok hatását éreztük, de most direktben is megkapjuk - tájékoztatott a Meteo Klinika.

Folyamatosan érkeznek térségünkben az egymás utáni ciklonok. Kedden már nem csak a belógó frontok hatására kell számítanunk a fölénk érkező front miatt.

Eddig csak kerülgettek bennünket a kettősfrontok, de most jól telibe talál bennünket a most érkező!

Eddig csak kerülgettek bennünket a frontok és terhelték napokon keresztül a szervezetünket, most viszont telibe talál bennünket egy kettősfront

Egyébként is az április közepének megfelelőnél hűvösebb és kedvezőtlenebb a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet, ezért ez a fronthatás határozottabb tünetek formájában jelentkezhet.

Korábban és erősebben a nyugati területeken fog ez érvényesülni, különösen a szív és légzési panaszokkal élők előbb és határozottabb formában fogják ezt megtapasztalni. Nő a sztrókok és infarktusok veszélye, mellkasi és vérnyomás panaszok kezdhetnek ismétlődően. Sokan szédülnek, bizonytalanok, fáradékonyabbak, romlik a látás élessége, erősödhet a fülzúgás és az emésztési panaszok is.

Szabadtéri programok

Inkább a nap első felében és a keleti területeken lesznek kedvezőbbek a kültéri programok feltételei. Végre már a hőmérséklet is kissé emelkedik, de továbbra is az ország nagy részén csak kevés napsütésre számíthatunk. Megnő a csapadékhajlam és többfelé kell számítani megerősödő légmozgásra is. Rétegesen öltözködjünk, és vigyünk magunkkal esernyőt is. A frontérzékenyeket egyre erősebb terhelés éri.

Pollen, allergia

A szélnek és csapadéknak köszönhetően viszonylag kedvező a pollenhelyzet, átmenetileg csökkent a tölgy magas koncentrációja is. Viszont jelen van a nyír, a fenyő és a sok embert érintő pázsitfű pollenje is.

Milyen idő lesz?

Szombaton a Dunántúlon ígérkezik a legtöbb napsütés, másutt vastagabb fátyol-, illetve gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. Az északkeleti részeken eső, záporok kialakulhatnak. A nyugatias szél helyenként élénk, néhol erős lesz. Délután sokfelé kora nyárias időre számíthatunk, 21 és 27 C-fok közé melegszik a levegő, az alacsonyabb értékeket északkeleten és az Északi-középhegységben mérhetjük.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ennyi lépést kellene naponta megtenni az egészségünk érdekében

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához