Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: csütörtökön elvonul a front, de nem az jön helyette amit várnánk!

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo melegedés

Nyári idő érkezik zivatarokkal a hidegfront mögött! – a Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint.

Az átvonult hidegfront mögött nem esik vissza a hőmérséklet. Júniusi humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai terhelésekre számíthatunk.

Milyen terhelő hatások jelentkeznek a tipikus nyári időben?

Az átvonult hidegfront mögött nem csökkenő hőmérsékletre hanem júniusi időre számíthatunk.

Olyan humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai terhelések lesznek a jellemzőek, amelyek az igazi nyarat idézik. Több fokkal az ilyenkor szokásos értékek felett alakul a hőmérséklet, ami nem jó hír a fejfájásos emberek számára. Továbbra is számítani kell zivatarokra, az éjszaka kitörő viharok jelentősen zavarhatják az alvásminőséget. Az intenzív csapadékkal és szélerősödéssel járó hirtelen változások sok embernél okoznak ingadozó vérnyomást, feszültséget, ingerlékenységet.

Erős, a hetes szintet meghaladó UV sugárzás várható, fontos az UV-védelem, és több okból is ajánlott kerülni a déli órákban a tűző napot. Északkeleten még napközben is jelentős lehet a közelben veszteglő kettős front terhelő hatása. Mellkasi panaszok, rosszullétek és a látás romlása gyakrabban jelentkezhet.

Szabadtéri programok

Javulnak a szabadtéri programok feltételei. Nyári idő, csökkenő csapadékhajlam várható, de bárhol számítani kell zivatarokra, amit intenzív csapadék és erős széllökés is kísérhet. Nagyon magas lesz az UV-sugárzás, fontos a megfelelő bőrvédelem. Nem ajánlott a napon tartózkodni a déli órákban. A napozást csak nagyon óvatosan szabad elkezdeni!

Közlekedés, balesetveszély

Javulnak, de nem lesznek ideálisak a közlekedési feltételek. A legtöbb problémát az elszórtan jelentkező zivatarok okozzák, amelyek helyenként intenzív csapadékkal, viharos széllökésekkel akadályozzák a közlekedőket. Északkeleten pedig még érezhető a közelben tartózkodó kettősfront terhelő hatása.

Milyen idő lesz?

Csütörtökön elszórtan, de már valamivel kevesebb helyen számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, melyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet. Az ország nagy részén viszont napos-fátyolfelhős idő lesz jellemző. Északon-északnyugaton élénk lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Hajnalban 11-16, délután 23-28 C-fokot mérhetünk.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mi történik ha nem alszunk eleget? Ezek az alváshiány következményei

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához