Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: sok napsütés várható, de a szél elronthatja a kedvünket szombaton

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo napsütés eső szél

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az érkező frontrendszer hidegfronti szakasza talál telibe minket!

Egy hosszan elnyúló frontálzóna vonul keleti irányba. Jelentősen megváltozik az eddigi viszonylag nyugodtabb meteogyógyászati helyzet.

Egy összetett frontrendszernek főleg a hidegfronti szakasza éri el térségünket, változó hatásokkal!

A pénteken érvényesülő melegfronti jellegű terhelések után fokozottan megterhelő formában jelentkezik a szombati hidegfronti hatás.

Egy összetett frontálzóna hidegfronti szakasza éri el térségünket, és keleti irányba vonulva folyamatosan okoz egyre erősödő panaszokat. Tovább rontja a helyzetet az időnként erős lökésekkel kísért élénk szél, és a keleti országrészben elhúzódóan előforduló, csapadék.

Kezdetben inkább a fejfájásos, szédüléses panaszok, homályos látás, bizonytalanságérzet erősödnek meg, majd inkább az ingadozó vérnyomás, mellkasi panaszok, rosszullétek görcsös fájdalmak, és szorongásos állapotok erősödnek meg, és az ízületesek is egyre több panaszt tapasztalhatnak. Előnyös a kitisztult levegő, de a kedvezőtlen kültéri körülmények mellett inkább csak egy rövidebb séta vagy kevésbé terhelő elfoglaltság javasolható.

Szabadtéri program

A szokatlanul magas hőmérséklet ellenére is többnyire kedvezőtlen körülményekre számítsunk ha a kültéri programokat tervezünk. Csak kevés napsütés várható, és főleg keleten még sokfelé számíthatunk csapadékra. Különösen kellemetlen lesz az élénk, sokfelé erős légmozgás. Előnyös viszont a tiszta levegő és a némileg csökkent pollenkoncentráció.

Balesetveszély

Az erősen változó körülmények között magas baleseti kockázatra számíthatunk. Többfelé várható csapadék, és erős széllökések is lehetnek. A hidegfronti hatások igen sok ember vezetési képességeit befolyásolják negatívan.

Milyen idő lesz?

Szombaton főként a Dunától keletre lehet több helyen szükség az esernyőkre, a Dunántúlon fátyolfelhős, szűrt napsütéses idő várható. Többfelé élénk, néhol erős lesz a déli-délnyugati szél. Kora reggel 3-12 fok várható, nyugaton, északnyugaton lesz hidegebb. A délutáni órákban 12-16 fokot mérhetünk.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ez a 3 gyógynövény segíthet megszabadulni a náthától

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

természetes gyógymód

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához