Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szerdán megint jön az, amiből már mindenkinek elege van

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo ónos eső havazás

Újabb ciklon meleg-, majd hideg frontja érkezik a Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint.

Szerdán megérkezik a második ciklon is!

Ezzel újabb kedvezőtlen hatásokra számíthatnak az időjárás-érzékenyek! Alig távozott az előző ciklon, máris itt a következő meleg-, majd hidegfrontja, ami miatt fokozott terhelés vár ránk.

Igen kedvezőtlenül alakul a humánmeteorológiai -orvosmeteorológia helyzet a frontérzékenyek számára

Önmagában is jelentős probléma az újabb ciklon érkezése, ez azonban még megterhelőbb amiatt hogy napok óta fokozott terhelés alatt áll a szervezetünk. Előbb a ciklon melegfrontja érkezik meg. Az ország nagy részén kifejezetten magasan alakul a hőmérséklet, a több fokkal 10 fok feletti értékek erős hőanomáliát jelentenek. Ezt az erőteljes melegedést igen sokan, különösen a fejfájósok viselik nagyon rosszul. A hőérzetünk ugyanakkor lényegesen a mért hőmérséklet alatt alakul, a borult idő az országosan várható csapadék miatt, ami keleten hó is lehet, de jelentős a megerősödő szél hatása is.

Este pedig már nyugatról megérkezik a ciklon hidegfrontra is újabb erős alkalmazkodásra kényszerítve a fokozottan érzékeny emberek egyre nehezebben reagáló szervezetét. A fokozódó kifáradás növeli a keringési panaszok, mellkasi diszkomfortok gyakoriságát, egy fáradtabbak, kimerültek lehetünk, több lehet a rosszullét. Sokaknál romlik az alvás minősége és ez is tovább gyengíti az immunrendszert. Továbbra is fontos, hogy csökkentse szervezete fizikális és mentális terhelését, hogy könnyebbek legyenek az átállási folyamatok.

Szabadtéri programok

Nem lesznek kedvező feltételek a tartósabb kint tartózkodáshoz, annak ellenére sem hogy, rendkívül magasan alakul a hőmérséklet az ország jelentős részén. Vegyes halmazállapotú csapadék országosan várható, keleten hóra is számíthatunk. A borult időben, a megerősödő szélben jelentősen romlik a hőérzetünk. Az egymás utáni fronthatások pedig fokozottan terhelik az időjárás-érzékenyek szervezetét, nem ajánlottak a jelentősebb terheléssel járó tevékenységek.

Balesetveszély

Továbbra is problémásan alakulnak az útviszonyok. Sokfelé várható csapadék, keleten hó is, ami különösen síkossá teheti az utakat. Zavaró az erős, viharos lökésekkel kísért szél is. Az összetett fronthatások igen sok ember vezetési képességeit befolyásolják negatívan.

Milyen idő lesz?

Szerdán délelőtt meleg-, majd este egy újabb hidegfront érkezik. Többfelé várható eső, zápor, helyenként északon és északkeleten havas eső, havazás előfordulhat, néhol átmenetileg ónos eső eshet. A délnyugati szél többfelé élénk, erős lesz. A csúcshőmérséklet a Dunától keletre 0 és 5, a Dunántúlon 6 és 12 C-fok között alakul, legmelegebb Sopron környékén lesz.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Állandó fájdalmakkal gyötrik? Ez egy létező betegség, és enyhíteni is lehet

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához