Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: különösen nehéz lesz elviselni a kettős frontot szerdán

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo zivatar zápor eső hideg

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint frontérzékenyek nehéz időszaka ez a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet!

A hullámzó frontzóna kettősfronti szakasza lesz felettünk! Tovább erősödik a frontérzékenyek szervezetét érő terhelés!

Egymást váltó hideg- és melegfronti hatások után kettősfront! Humánmeteorológiai-orvosmeteorológia!

Eddig sem alakult jól a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet a frontérzékenyek számára, de ez a helyzet szerdán tovább romlik.

A napok óta elhúzódóan jelentkező, hol hideg-, hol melegfronti hatások után most a hullámzó frontrendszer kettősfronti szakasza határozza meg a meteogyógyászati állapotunkat. Fokozottan megterhelő lesz az erős, sokfelé viharos lökésekkel kísért északias szél. Tovább rontja - főleg a kopásos ízületi problémákkal élők állapotát - a szórványosan előforduló csapadék és a csökkenő hőérzet. A fényszegény időjárás gyengíti az immunrendszerünket. Sok ember esetében jelentkeznek a keringési rendszer túlterheléses tünetei, mellkasi diszkomfortok gyakoribb szív- és légzési panaszok, görcsös fájdalmak, erősen ingadozhat a vérnyomás, szédülés, bizonytalanság-érzet, homályos látás, gyakoribb rosszullétek és ismétlődő fejfájások is jelentkezhetnek. Sokat romolhat a mentális állapotunk, fáradtság, lehangoltság, rosszabb esetben szorongásos és pánikszerű tünetek is várhatók.

Szabadtéri programok

Szerdára nem javasolt tartósabb kültéri programokat tervezni. A borult időben sokfelé számíthatunk csapadékra, különösen kellemetlen lesz a sokfelé erős, viharos lökésekkel kísért északi szél, ami tovább csökkenti az egyébként is jelentősen visszaeső hőérzetet. Kissé kedvezőbb időszakra késő délutántól elsősorban a Dunántúlon számíthatunk.

Balesetveszély

Sok tényező rontja a közlekedők helyzetét. Hajnalban foltokban köd, napközben borult, esős idő, sokfelé viharos lökésekkel kísért szél határozza meg a közlekedés fizikai feltételeit. Különösen kedvezőtlen viszont a kettősfront nagyon sok ember esetében jelentős terhelésekkel járó hatása, ami negatívan befolyásolja vezetési képességeinket.

Milyen idő lesz?

Szerdán a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett továbbra is kialakulhatnak futó záporok. Csapadékra ekkor már inkább keletebbre lesz esély, nyugaton csökkenni fog a felhőzet mennyisége. Többfelé élénk, a Dunántúlon erős, néhol viharos északnyugati szél várható. Hajnalban 2-8 fok, napközben 9-15 fok valószínű.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Rozmaring: enyhítheti a gyulladást és fejfájás ellen is jó lehet

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához