Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: kellemetlen bónuszokkal tér vissza az indián nyár

orvosmeteorológia időjárás fronthatás ma meteogyógyász orvosmeteo indián nyár

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az őszies és a nyárias panaszok egyszerre lehetnek jelen a következő napokban!

Az erős melegedés eredményeként kifejezetten magas hajnali és délutáni hőmérsékletekre kell számítanunk.

Nyárias idő szeptember végén! Az erős melegedés frontmentes időben is sok embernél okoz panaszokat, erre figyelmeztet a meteogyógyász® ebben a videóban

A feje is fájhat, de jó idő miatt

Kedden nem érkezik front, de kezdetben egyeseknél még jelentkezhetnek enyhe hidegfronti tünetek. A keringési és vérnyomáspanaszok viszont sajnos mondhatni mindennapossá válnak, illegve fejfájást is sokan tapasztalhatnak.

Emellett a meteogyógyászok arra hívják fel a figyelmet, hogy a nap első felében mindenhol, délután egyre inkább a délkeleti, keleti tájakon tapasztalhatnak enyhe hidegfront jellegű tüneteket az arra érzékenyek. Átmenetileg megnyugszik az időjárás, emellett azonban más tényezők ronthatják a helyzetet. A hideg reggelt követően melegszik a levegő, ismét nagy lesz tehát a napi hőingás.

Sokan ébredhetnek végtagfájdalmakkal, ezt egy rövid, kímélő átmozgatással enyhítheti; ügyeljen azonban arra, hogy ne erőltesse meg az ízületeit! Napközben aztán a térség nagy részén egyre több napsütésre számíthatunk, javul a hangulat, a komfortérzet. A megélénkülő légmozgás főleg a keleti tájakon görcsös eredetű fejfájást válthat ki, emellett ingerlékenység, nyugtalanság is ronthatja a komfortérzetet.

Az étkezés során törekedjen a változatos, vitamindús fogások fogyasztására.

Időjárás kedden

Kedden országszerte napos, száraz időben lesz részünk, csapadék nem várható. A keleties szél főként északon élénk lehet. Hajnalra helyenként párássá, ködössé válik a levegő. Kora reggel 10-17, délután 24-29 fokot mérhetünk.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Fejfájás ételektől? Nem is hinné, mennyiféle módon okozhatnak gondot egyes ételek

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához