Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: csütörtökön jön a második hidegfront hullám

orvosmeteorológia időjárás frontok fronthatás ma meteogyógyász orvosmeteo

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint alig távozott el ez az összetett hatásokat kiváltó ciklon és máris érkezik egy következő hidegfront.

Alig szűnnek a ciklonhoz kötődő meteogyógyászati panaszok, és máris érkezik egy újabb hidegfront! Alig szűnnek a ciklonhoz kötődő meteogyógyászati panaszok, és máris érkezik egy újabb hidegfront!

Mi határozza meg a humánmeteorológiai helyzetet és terheléseket! Elmagyarázza a meteogyógyász a Meteo Klinika TV-n

Távozó ciklon, de érkező hidegfront határozza meg a humánmeteorológiai helyzetet és terheléseket!

Egyáltalán nem alakul kedvezően a humánmeteorológiai-orvosmeteorológia helyzet

A távozó ciklon napokig fennálló terhelő hatása fokozatosan csökken ugyan, de a szervezetünk regenerálódása ezt nem tudja gyorsan követni. Sőt, miután csütörtök délutántól egy újabb hidegfront érkezésével kell számolnunk, ez inkább egy hullámzó terhelést jelent a szervezet számára, ami még inkább megnehezíti az alkalmazkodási folyamatot. Fontos tudnunk hogy mindez az immunrendszerünk gyengüléséhez is jelentősen hozzájárul, ami a terjedő járványos időszakban különösen kedvezőtlen.

A közelgő óra állítás hatásainak a csökkentésére ajánlott, több lépéses óraátállítást a fokozottan érzékenyek még ne kezdjék el. Amennyiben viszont olyan kisgyerekekről van szó, akik egyébként nem időjárás érzékenyek, az ő esetükben ezt már megtehetjük.

Szabadtéri program

Változatos időjárási viszonyokra kell számítanunk a kültéri programok tervezésénél. Jellemzőbb lesz a kedvezőtlen időszak a szórványosan előforduló csapadék és az erős szél miatt. Kedvezően alakul viszont a hőmérséklet, és a naposabb órákban érdemes egy sétát tenni vagy rövidebb tevékenységeket beiktatni.

Változatos időjárási körülményekkel kell számolnunk a kültéri programok tervezésénél. Jellemzőbb lesz az erősen felhős, időszakosan csapadékos szeles idő. Kedvezően alakul, viszont a hőmérséklet ideális a naposabb órákban sétát tenni vagy egyéb programokat beütemezni.

Balesetveszély

A párás ködös idő, különösen a reggeli órákban, jelentős veszélyt jelent a közlekedésben. Az egyre vastagabb avar réteg rendkívül csúszós és veszélyes az autósokra és gyalogosokra is. Zavaró tényező továbbá az időszakos csapadék, erős lökésekkel kísért szél. A hőmérséklet kellemes időt teremt azokban az órákban amikor a napsütés és a szárazabb időszak dominál.

Milyen idő lesz?

Csütörtökön változóan, többször erősen felhős lesz az ég, de az ország nagy részén legalább rövid időszakokra szerephez jut a nap. Elszórtan fordulhat elő kisebb eső, zápor. A nyugati-délnyugati szél nagy területen élénk, délen és keleten időnként erős lesz. Hajnalban 7-15, délután 16-23 fokot mérhetünk.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mikor lesz az őszi óraátállítás? Itt a pontos, 2023-as időpontja

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához