Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: zűrös keddre készüljön, így söpörnek végig az országon a frontok

orvosmeteorológia időjárás frontok fronthatás ma meteogyógyász orvosmeteo

És újra érkeznek a frontok, méghozzá sorozatban!

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a nyugodtabb hétfő után ismét frontok sorozatára kell számítanunk, s ez már kedden elkezdődik. A rövid életű anticiklon után újra az erős változékonyság veszi át az uralmat. Sorozatban jönnek a frontok, újabb megterhelő humánmeteorológiai helyzet a frontérzékenyeknek.

A Meteo Klinika frontfilmjén mutatja be a meteogyógyász

Nem tartott sokáig az anticiklon többnyire áldásos hatása a frontérzékenyek számára

Még kedd délelőtt is kedvező lesz a humán meteorológiai helyzet, bár a reggeli ködös párás idő a légzőszervi problémákkal élők és az ízületesek számára nem lesz ideális.

Viszont délutántól egyre erősödő melegfronti hatásra számíthatunk. Már napközben zajlik a meleg levegő beáramlása a magasban. Hatása nyugatról keleti irányba terjedően fog megerősödni. A melegedés, és a késő este már megérkező front jellemzően a fejfájásos, vérnyomás-ingadozásos, keringési problémák valószínűségét növeli meg. Sok a rosszullét, a szédüléses panaszok, megnő a veszélyesebb keringési problémák: így az infarktusok és a sztrókok valószínűsége is.

A frontok sorozata a következő napokban is folytatódik

Az erősebb tüneteket tapasztalók számára mindenképpen javasolható a frontérzékenységük kezeltetése, mert nem csak a napi szinten elviselendő életminőség rontó panaszokkal kell számolniuk, hanem idővel a kezeletlen frontérzékenység szervi problémákhoz és komolyabb megbetegedésekhez is vezethet.

Miután az egyes emberek szervezeti adottságai jelentősen eltérőek, a frontérzékenység kezelése megfelelő vizsgálatok alapján történhet csak eredményesen. Az ehhez szükséges eszközök, adatok és szaktudás a Meteo Klinikán állnak rendelkezésre.

Szabadtéri programok

A kedd még a nap jelentős részében ajánlható a kültéri programok választásához. Számoljunk a helyenként tartósabban megmaradó reggeli ködökkel és párás időszakkal. Napközben viszont kellemes napsütéses idő várható. A kedvező hőmérséklet ellenére vegyük figyelembe hogy erős, viharos széllökések is sokfelé lehetnek. Késő délutántól pedig melegfronti hatás érvényesül és megnő estétől a csapadék esélye is.

Balesetveszély

A reggeli köd és pára nagyban rontja a közlekedésbiztonságot. Nem csak a látástávolság csökkenése, hanem a síkosság fokozódása is jelentős baleseti kockázat. Késő délutántól pedig a melegfront érzékenyek vezetési képességei romolhatnak jelentősebb mértékben.

Milyen idő lesz?

Kedden reggelre helyenként köd képződhet. Sok felhő lesz felettünk és nyugaton, északnyugaton helyenként eső, zápor is kialakulhat. Késő délutántól, kora estétől egyre többfelé lesz szükség az esernyőkre. A délies szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon megerősödik. Napközben 17-26 fokot mutathatnak a hőmérők, északon, északkeleten várható a hűvösebb idő.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Rosszul jár, ha ilyen betegségek mellett kapja el az influenzát

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához