Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ködös-párásan indul a kedd, de jó oldala is lesz

orvosmeteorológia időjárás frontok fronthatás ma meteogyógyász orvosmeteo

A magasban már folyamatos lehűlés zajlik, érdemes a keddi napot még kihasználni.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint nem lesz jelentős fronthatás, de több dolognak sem fognak örülni az időjárás-érzékenyek!

A magasban már folyamatos lehűlés zajlik, átlag alatti hőmérsékletekkel. A talajszinten még jobb a helyzet. Érdemes még ezt a keddi napot kihasználni, mert újra változik a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet.

Legtöbben tapasztaljuk, hogy egyre megterhelőbb az időjárás, és egyre több a frontérzékeny

Kedden változás kezdődik a humánmeteorológiai helyzetben, és szeszélyesebb hatásokra számíthatunk mint a hétfői napon.

A magasban zajló hideg beáramlás hatásait az érzékenyebbek már ma is megérezhetik. Több helyen és makacsabb ködös-párás időszakok alakulnak ki reggel. Ugyanakkor elszórtan záporra, sőt zivatar kialakulására is számíthatunk. A napos órákat viszont kihasználhatjuk egy pihentető sétára, mert szerdán már újabb hidegfront érkezésére számíthatunk.

Mindannyian tapasztalhatjuk, hogy akár a korábbi évekhez képest is mennyivel változékonyabbá, megterhelőbbé vált az időjárásunk. Ezt a mérési eredmények is alátámasztják. Nem véletlenül éreztük rendkívülinek a szeptember-októberi időjárást, ugyanis ennek a 2 hónapnak a középhőmérséklete évszázados rekordot döntött meg. Még a klímaváltozás időszakának tekintett elmúlt 30 év átlagát is 3,4 C-fokkal haladta meg.

Ilyen okai vannak, hogy egyre több az időjárás-érzékeny ember, és egyre erősebben jelentkeznek a panaszok, komolyan veszélyeztetve az életminőségünket és az egészségi állapotunkat. Az időjárás érzékenységet, frontérzékenységet érdemes komolyan venni!

Szabadtéri programok

Kedden már a hétfőinél némileg kedvezőtlenebb időjárási feltételekre számíthatunk, több helyen és tartósabban marad meg a reggeli köd. Többfelé kell számítanunk csapadékra, de ezzel együtt is, a szokatlanul magas hőmérséklet és a gyenge légmozgás miatt, kellemes órákat tölthetünk a szabadban. Használjuk ki, mert szerdán már romlik a helyzet.

Balesetveszély

Kedden még mindig viszonylag kedvező lesz a közlekedésbiztonsági helyzet. Ugyan többfelé, és egy tartósabban számíthatunk ködös, fényszegény reggeli időszakokra, de napközben mindenhol számíthatunk a helyzet javulására. Az elszórt csapadék miatt sokfelé válik síkossá az útburkolat. A közelgő lehűlés miatt ajánlott átállni a téli gumikra.

Milyen idő lesz?

Kedden változóan felhős-napos időre számíthatunk, az Északi-középhegység térségében helyenként csak lassan oszlik fel a hajnalra képződő köd és rétegfelhőzet. Napközben csak helyenként lehetnek kisebb záporok, majd délutántól egy hidegfront hatására délnyugat felől egyre többfelé alakulhat ki eső, zápor. A szél legfeljebb keleten, északkeleten lehet élénk. Hajnalban 2-10, napközben 10-18 C-fok várható.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Nincs vita: mindenkinek ajánlott a D-vitamin pótlása! Ennyit szedjen belőle

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához