Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: megosztja a hidegfront az országot szombaton

orvosmeteorológia időjárás záporok fronthatás ma orvosmeteo meteogyógyász

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint egész hétvégén megterhelő lesz az élettani helyzet, nagyon sok tünet jelentkezhet. Erős vérnyomáspanaszokra számítson!

A csillagászati ősz valóban őszies időt hoz, nem is akármilyen humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet formájában. Frontfilmünkön az őszi időt hozó ciklon! Bonyolult fronthelyzet erős terhelése frontérzékenyeknek, erről ad nagyon fontos információt a meteogyógyász® ebben a videóban!

Szombaton országszerte hidegfront fejti ki hatását, egész nap jelentkezhetnek az ehhez köthető tünetek! Ráadásul csapadékra is számíthatunk, ezen kívül pedig a szélterhelés is egyre fokozódik.

Már reggel is az előző éjjel, hajnalban érkezett hidegfront érezteti hatását. A felhős időben szórványos csapadékra, esőre, záporokra kell számítani, emellett a megerősödő széllel egyre hűvösebb levegő áramlik térségünkbe.

Amennyiben érzékenyen reagál a markáns időjárás-változásra, akkor nagy eséllyel számíthat arra, hogy jelentkezik önnél is görcsös eredetű fejfájás, izom- és hasi görcsök. Ha szívbeteg, akkor fokozott terhelésnek van kitéve, pihenjen sokat, ne erőltesse meg magát. Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, rosszullét jelentkezhet. A közérzete minden bizonnyal estétől sem kezd majd javulni, egész hétvégén felléphet múló rosszullét, szédülés is.

A csapadék, majd az érkezett több fokkal hűvösebb levegő hatására az ízületi panaszok is felerősödhetnek, az előző napokhoz képest a felhősebb időben kellemetlenebb napban lesz részünk. Az élénk szél által érintett tájakon nyugtalan, ingerlékeny lehet, könnyen elveszítheti a türelmét akár egy-egy kisebb probléma kapcsán is. A hirtelen időjárás-változás kellemetlen közérzetet, nyomott hangulatot okozhat.

Szabadtéri:

A szabadban ingadozó lesz a hőérzet, romlik a komfortérzet és növekszik a megfázásveszély. Réteges, az előző napoknál vastagabb öltözet javasolt, a szabadtéri programoknak nem kedveznek a körülmények. Az esernyőkre napközben többször is szükség lehet!

Balesetveszély:

A közlekedésben résztvevők is nehéz napra számíthatnak: a csapadék hatására sokfelé lehet vizes, nedves útszakaszokkal találkozni, könnyen megcsúszhat a jármű, növekszik a balesetek bekövetkezésének kockázata. Erős légmozgás lesz jellemző többfelé, ez csökkenti a menetstabilitást, valamint türelmetlenséget, ingerlékenységet is okozhat. A szokásosnál is óvatosabban közlekedjen!

Időjárás szombaton

Szombaton egy hidegfront érkezik, ami eleinte főként a Dunántúlra és a középső tájakra hoz majd esőt, záport, zivatarokat, estére viszont már keletre is megérkezhet a csapadék. Nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki a nyugati és a keleti tájak között. Nyugaton 15-20, az ország középső harmadán 20-26, keleten még 27-33 fokot mutathatnak a hőmérők. Többfelé megélénkül, zivatarok környezetében akár viharossá fokozódhat a szél.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mit jelent, ha csak az egyik vérnyomásérték magas? A kardiológus válaszol

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához