Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: alaposan meghintáztatja a vérnyomást a keddi időjárás

orvosmeteorológia időjárás kedd vérnyomás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint egész héten változékony humánmeteorológiai helyzet lesz jellemző, folyamatos igénybevétel éri a frontérzékenyeket!

Egy kellemes nap után már megint hidegfront rontja el a humánmeteorológia helyzetet, de ez szinte mindenkit érint!

Új front a frontfilmen! Frontérzékenyek már el sem hiszik! A meteogyógyász® a Meteo Klinika TV-n!

Kedden egy közelítő hidegfront előtt még markáns hatások nem érvényesülnek, de nyugaton délutántól már fülledtebbé válik a levegő, keleten pedig a 30 fok körüli meleg okozhat panaszokat. A front okozta terhelés szerdára virradó éjszaka lesz majd a legerősebb.

Kedden viszont még tovább tart a melegedés, mely egyre inkább kimeríti az arra érzékeny szervezetet

Leginkább a szívbetegek, az idősek, és a vérnyomáspanaszokkal élők veszélyeztetettek, a hőmérsékletemelkedés mellett helyenként a nagy hőingás is megterhelő. Általános lehet a fejfájás, a fáradtság, tompaság. A koncentrálóképesség jelentősen csökken ebben a humánmeteorológiai helyzetben, türelmetlenebbek, ingerlékenyebbek lehetünk. Amennyiben lehetősége adódik rá, akkor pihenjen sokat, kerülje a nehéz fizikai munkát, a sportokat!

A nap folyamán fontos az izzadás során elvesztett folyadék pótlása: ásványvíz, gyümölcstea, limonádé a legjobb választás, a cukros üdítők, az alkohol ilyenkor kerülendők. Az ásványi sókat is pótolni kell, ez megoldható ásványvízzel, valamint az ételek mértékkel történő sózásával is.

Estétől északnyugaton már a görcsös panaszok erősödhetnek fel, hidegfronti hatás kezdődik, ami a következő nap humánmeteorológiai helyzetét is meghatározza majd.

Szabadtéri tevékenység

Kellemes nyári idő lesz, sőt, délkeleten strandidőre, 30 fokos melegre számíthatunk. A reggel frissnek ígérkezik, ilyenkor nem árt egy pulóver, de délelőtt ez már nyugodtan elhagyható. Délután a Dunántúlon az esernyőre is szükség lehet, megnő az esélye a záporoknak, zivataroknak.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához