Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ilyen tüneteket hoz felénk egy ciklon szerdán

orvosmeteorológia időjárás köd front fronthatás ma orvosmeteo meteogyógyász

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a távozó ciklon mögött beáramló légtömeg miatt hidegfronti hatás érvényesül!

Még szerdán is a napokban átvonult ciklon hatása érvényesül. A távozó ciklon mögött megerősödő széllel érkező hidegebb légtömegek miatt hidegfront jellegű hatások várhatók.

A frontérzékenyek szerdán is erre készüljenek! A meteogyógyász a Meteo Klinika TV-n

Csak lassú, de érzékelhető javulásra számíthatnak a frontérzékenyek. A több napos ciklon okozta terhelések még nem érnek véget.

A ciklon mögött erős szelekkel beáramló, hűvösebb légtömeg miatt hidegfronti jellegű panaszokra számíthatunk. Ezek azért is okozhatnak erősebb tüneteket, mert a szervezetünk a napok óta fennálló terhelések miatt érzékenyebben reagál. A szélnek sok ember esetében vannak jelentős idegrendszert terhelő hatásai.

Gyakran tapasztalhatunk fokozott érzékenységet, ingerültséget, fáradékonyságot, a vérnyomás ingadozását, és elsősorban a görcsös jellegű fejfájások számának növekedését. Az ízületesek elsősorban a kopásos jellegű ízületi panaszok erősebb jelentkezésére számíthatnak. Nem lesznek igazán jók a kültéri programok feltételei de rövidebb séták, a napos időszakok kihasználása, jót tehet fizikális és mentális állapotunk javítására. Erre inkább a nyugati országrészben és a nap és a nap második felében lesz lehetőségünk. A szokatlanul magas hőmérséklet ellenére is számítsunk a szél hőérzet csökkentő hatására és a többfelé előforduló csapadékra.

Az ebben a némileg javuló humánmeteorológiai-orvosmeteorológia helyzetben is erősen jelentkező tünetek esetén mindenképpen érdemes gondolni arra, hogy a panaszainkat a fokozott időjárás-érzékenység okozhatja.

Szabadtéri programok

Inkább csak a bátrabbaknak ajánljuk szerdán a tartósabb kültéri programokat, legalábbis a nap első felében. Továbbra is számítani kell záporok kialakulására, és a szél is sokfelé megerősödik. Ez a szokatlanul magas hőmérséklet ellenére sokat csökkent a hőérzetünkön. Különösen északkeleten érezhetünk hűvösebbet. Fontos a megfelelő öltözködés és az esernyő!

Balesetveszély

Némileg javulnak a közlekedési feltételek. Továbbra is nagy lesz a változékonyság, több helyen várható csapadék, és a borult, fényszegény, helyenként ködös idő kedvezőtlen a közlekedők számára. Ebben azonban napközben fokozatos javulásra számíthatunk. Kedvező továbbá a gyengülő fronthatásnak köszönhetően a frontérzékenyeket érő terhelések csökkenése.

Milyen idő lesz?

Szerdán változóan felhős-napos időben lesz részünk, helyenként eső, zápor továbbra is kialakulhat, néhol akár az ég is megdörrenhet. Reggelre a szélcsendesebb tájakon pára, köd képződhet. Egyre többfelé megélénkül, megerősödik a nyugati, északnyugati szél, néhol viharos széllökésekre is számítani kell. Napközben 11-17 fokra van kilátás.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mellkasi fájdalom bal oldalt, vagy a teljes mellkason: mi lehet még, ha nem a szív?

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához