Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: hihetetlen, mi miatt fájhat a fejünk vasárnap

orvosmeteorológia időjárás melegedés fronthatás ma meteogyógyász

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az átmeneti frontos tüneteket ismét az időszakhoz képest melegebb idő okozta panaszok váltják.

Nem tágít a nyárias idő! A hidegfront után is az átlaghőmérsékletek felett maradtunk, ami most tovább melegszik!

Hihetetlen: újra itt a kánikula! Most jön a migrén! A fejfájósok nagy csoportját rosszul érinti, a meteogyógyász® elmondja az okokat

Vasárnap napközben nem érkezik front, de többen a koncentrálási problémák fokozódásra, délen pedig további tünetekre panaszkodhatnak. A parlagfű koncentrációja ismét magas.

Helyenként újra az átlagosnál több fokkal melegebb időre készülhetünk, de most van egy kis változékonyság a megnövekvő gomolyfelhőkkel összefüggésben. Délután akár 29, 30 fokot is mérhetünk, és csak néhol alakulhat ki kisebb zápor. Az évszakhoz képest több fokkal melegebbet nem mindenki viseli jól!

Frontmentes marad ugyan az idő, de amennyiben az arra fokozottan érzékenyek körébe tartozik, akkor fejfájást, illetve nagy eséllyel koncentrálási panaszokat tapasztalhat. A figyelemzavarokkal összefüggésben csökken a teljesítőképessége, tompulhatnak a reflexei. A koncentrálási problémákból adódó egyéb bosszúságokra még a következő napon is számítani kell.

A migrénhajlam szintén fokozott, az arra hajlamosak egész nap tapasztalhatnak hol enyhébb, hol erősebb tüneteket. A fejfájás a pihenésben is gátolhatja, ezért állapota javítása érdekében próbálja tudatosan kerülni a feszültséggel járó és megerőltető élethelyzeteket, amik stresszt válthatnának ki önből.

Szabadtéri programok

Reggel most is hűvös lesz, de délután már a front előttihez hasonlóan 30 fok közeli hőmérsékletekre számíthatunk. A szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények, érdemes minél több időt a friss levegőn tölteni!

UV-sugárzás

A leégésveszély nem áll fenn, mérsékelt marad az UV-sugárzás. A napos időszakokat ajánlott kihasználni a D-vitamin raktárak feltöltésére, az évnek ebben az időszakában már egyre gyorsabban rövidülnek a nappalok.

Pollen, parlagfű, allergia

Az allergiásoknak rossz hír, hogy továbbra is magas a levegő pollenkoncentrációja. A parlagfű többeknél okozhat akár intenzív panaszokat is, a szabadban való sportolás, futás pedig fokozhatja a tüneteket. Segíthet, ha gyakrabban mos hajat, a szellőztetést pedig a korareggeli vagy az esti órákra időzítse! Orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést tapasztalhat, a panaszok a délutáni órákban jelentkezhetnek legerősebben.

Időjárás vasárnap

Vasárnap a napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják, de csak néhol, főleg északon, északkeleten alakulhat ki rövid ideig tartó zápor, esetleg zivatar. A Dunántúlon várható több napsütés. A délies szél helyenként élénk lehet. Hajnalban 9-17 fokot, délután 25 és 30 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Milyen esetben kell(ene) fejfájással orvoshoz fordulni?

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához