Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: és érkezik a rendkívüli ciklon szerdán

orvosmeteorológia időjárás meteogyógyász orvosmeteo front, fejfájás, hideg

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint szerdán már belekerülünk a ciklon melegszektorába!

Példátlan változékonysággal számolhatunk a következő napokban! Szerdán előbb a melegfront éri el a térségünket

Egészen rendkívüli változásokat és hatalmas terheléseket hoz ez a ciklon a frontérzékenyeknek!

Példátlanul megterhelő változások kezdődnek szerdán az érkező ciklon miatt.

Ennek előbb a melegfrontja határozza meg a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet. Országosan előfordulhat csapadék, északkeleten még hó, ónos eső formájában is. Zavaró lesz a megerősödő, az Észak-Dunántúlon viharossá is fokozódó déli szél. Napközben egyre erősödő melegfronti hatások érvényesülnek. A magassági meleg beáramlás már a talajon is érvényesül, elkezdődik a felmelegedés, helyenként 10 fok fölé is.

Nagyon nehéz napjuk lesz a fejfájósoknak, szaporodnak a vérnyomásos és keringési panaszok, gyakoribbak a gyulladásos folyamatok. Fáradtabbak figyelmetlenebbek, motiválatlanok lehetünk és sokat romlik az alvásminőség.

Szabadtéri programok

Nem lesznek jók a kültéri programok feltételei. A többnyire borult időben sokfelé várható csapadék, ami hó, ónos eső is lehet. Kellemetlen lesz az erősödő légmozgás, ami helyenként viharossá fokozódik. Az időjárás-érzékenyeket érintő egyre komolyabb terhelés sem kedvez az intenzívebb programoknak.

Balesetveszély

Nagyon sokat romlanak a közlekedési feltétele, több helyen várható csapadék, és főleg északkeleten hó és ónos eső is lehet. Sokfelé válik síkossá az út, a néhol viharos széllökések is ronthatják a menetstabilitást. Különösen megterhelő változások kezdődnek, romlanak a vezetési képességeink.

Milyen idő lesz?

Szerdán nyugat-délnyugat felől megvastagszik a felhőzet. A déli országrészben délelőtt ónos eső előfordulhat. Délután és este pedig többfelé eső, zápor, északon, északkeleten vegyes halmazállapotú csapadékra hullhat. A déli országrészben kezdetben délelőtt ónos eső előfordulhat. A délies szél többfelé élénk, erős, néhol viharos lesz. A minimumok -9, -2 fok között alakulhatnak, de a fagyzugokban lehet ennél hidegebb is. Kora délután 0 és 9 fok várható.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Fejfájással indul a reggel? Ha mellette ezt is tapasztalja, hívja az orvost!

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához