Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szombaton távozik a kettősfront, de jön helyette más

orvosmeteorológia időjárás meteogyógyász orvosmeteo kettősfront zivatar

Elsősorban konvektív csapadékra és erős széllökésekre számíthatunk! – adta hírül a Meteo Klinika.

Zivatarok jönnek az eső után. A kettősfront már csak északkeleten érezteti a hatását.

Átalakulnak a frontális terhelések, változékonyabb időszak kezdődik

Északkeleten is fokozatosan megszűnik a kettősfront hatása

Errefelé nagyobb valószínűséggel, az egyéb területeken elszórtam a konvektív csapadék előfordulására számíthatunk. A front mögötti élénk légmozgás a zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. A kettősfronti terhelést az változékonyabbá váló idő okozta terhelések váltják fel. Térben és időben változó módon számíthatunk fejfájás, fokozott feszültség, idegesség jelentkezésére, de gyakrabban ingadozhat a vérnyomás és ismétlődően jelentkezhetnek múló rosszullétek, szédülés, a látás átmeneti romlása, hangulatingadozás.

Szabadtéri programok

A szabadtéri programok szervezésénél vegyük tekintetbe a zivatarok előfordulását. Főleg északkeleten kell erre számítani, de országosan elszórtan bárhol előfordulhat. Az intenzív csapadék mellett erős széllökésekre is várhatók. Érdemes vinni az esernyőt, de a zivatarok idején ne maradjunk a szabadban.

Közlekedés, balesetveszély

Nem lesz rossz a közlekedési helyzet, de fokozottan ügyelni kell a zivatarok környezetében. Különösen északkeleten lesz több konvektív csapadék, de erre országosan is számíthatunk. A zivatarokat kísérő viharos széllökések veszélyesen ronthatják a menetstabilitást.

Milyen idő lesz?

Szombaton napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat. Az ország déli felén élénk lesz a délnyugati szél. Hajnalra főként északon, északnyugaton pára, köd képződhet. Reggelre 7 és 14 C-fok közé hűl a levegő, majd délután 21 és 28 C-fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

A vashiány jelentősen befolyásolja az életminőséget! Így pótolja

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához