Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: fejfájást, szívpanaszokat, feszültséget okozhat a szombati hőingás

orvosmeteorológia, időjárás, szombat, előrejelzés

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a nagy hőingás terheli a szervezetünket, a reggeli ködtől a nappali zivatarokig mindenre számíthatunk.

Ebben a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben gyengül a pára kiegyensúlyozó szerepe!

Némileg szárazabb érkező légtömegek határozzák meg a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet.

Emiatt erősödik a napi hőingás. A reggeli párás, ködös, hűvös idő nem kedvez az ízületesek számára. A gyors hőmérséklet emelkedés miatt gyakrabban jelentkeznek migrénes fejfájások, és ingadozhat a vérnyomás. Továbbra is kell számítanunk zivatarok kialakulására, amit viharos széllökések is kísérhetnek. Ilyen esetekben fokozódó idegrendszeri panaszokra, feszültségre, idegességre, szorongásos panaszokra számíthatunk, fokozottan jelentkezhet szédülés, bizonytalanság érzet. A fülledt időszakban légzési nehézségekre, szívpanaszokra is készülnünk kell.

Szabadtéri:

Kissé jobban alakul szombaton a kültéri programok lehetősége. Kora reggel ugyan zavaró lehet a pára, köd és a hűvös idő, de napközben gyors melegedésre számíthatunk. Ma is megmarad viszont a záporok zivatarok veszélye, különösen a heves zivatarok és erős széllökések idején legyünk fokozottan óvatosak. A napos órákban magas az UV-sugárzási érték fontos a megfelelő bőrvédelem, és kerüljük a direkt napsütést a déli órákban.

Balesetveszély:

Komolyan zavarhatja a közlekedőket az időjárás. Sok helyen várható zápor, zivatar. Különösen a heves zivatarok intenzív csapadéka és a viharos széllökések lehetnek veszélyesek. Ilyen viharba kerülve csökkentsük a sebességet és kerüljük a hirtelen kormánymozdulatokat.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Milyen esetben kell(ene) fejfájással orvoshoz fordulni?

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

migrénes roham

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához