Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: sokan reagálnak rosszul erre a helyzetre csütörtökön

orvosmeteorológia, időjárás, vasárnap, előrejelzés, melegadvekció

Főleg a migréneseknek lesz fokozottan megterhelő az induló melegadvekció – a Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint.

Vége az enyhébb időjárásnak, migrént erősítő tartós melegedés kezdődik. Sok ember reagál rosszul az alakuló humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetre.

Migrénesek számára különösen terhelő időszak kezdődik ezzel a melegadvekcióval

Kedvezőtlen humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai időszak kezdődik

Első fázisban főleg a migrénesek számára. A beinduló melegadvekció melegfronti jellegű hatásokkal jár, bár direkt fronthatás nem alakul ki. Számítanunk kell azonban még szórványos záporok, zivatarok, erős széllökések kialakulására is. Emelkedésnek indul a hőmérséklet.

Egyre több migrénes tapasztalhat erősödő panaszokat, a migrénes rohamokat hányinger, hányás, szédülés, látászavar is kísérheti. Több lesz a keringési jellegű panasz is, gyakoribb rosszullétek, szív és légzési panaszok jelentkezhetnek. Sokan fáradtabbak, levertek, gyakoribb alvási problémákkal számolhatunk. A következőkben fokozódó terhelések várhatók.

Szabadtéri programok

Többnyire kedvezőek a kültéri programok feltételei. Inkább csak északon és a nyugati határszélen számíthatunk nagyobb eséllyel záporokra, zivatarokra, erősebb széllökések kialakulására. Sok lesz a napsütés, és a hőmérséklet még a viszonylag komfortos 30 fok alatti tartományban alakul. Nagyon erős, viszont az UV-sugárzás, kerüljük a déli napot.

Légszennyezettség

A szél miatt országosan még kedvező a légszennyezettségi helyzet, kissé romlik.

Milyen idő lesz?

Csütörtökön is sokat fog sütni a nap, egy-egy kósza zápor, zivatar legfeljebb északon-északkeleten és az Alpokalján fordulhat elő. Sopron környékén időnként élénk lehet a délies szél. Kora reggel 12-17, délután 26-31 C-fokot mérhetünk.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Meleg idő és fejfájás - ezeket tegye, hogy ne keserítse meg a napját a migrén

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához