Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ilyen kellemetlen panaszokat hoz a péntek

orvosmeteorológia, front, fejfájás, migrén

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a frontmentes idő is okozhat panaszokat, a keleti tájakon lehetnek intenzívek a tünetek. A panaszok a fokozottan érzékenyeket viselhetik meg jobban.

Az időjárás-érzékenyek a nagyon megterhelő frontok mögött még több napig érezhetik a negatív hatásokat. Ha ön is fáradtnak, kimerültnek érzi magát, vagy fejfájástól, rosszullétektől szenved, ön is érintett lehet.

Mennyi front van és mit tehetünk ellene? Tiszta vizet önt a pohárba mai videójában a meteogyógyász®:

Fronthatás pénteken

Pénteken keleten egyeseknél még jelentkezhetnek enyhe kettősfronti jellegű tünetek, a Kárpát-medence nagy részén viszont mérséklődnek a kellemetlen humánmeteorológiai panaszok. A feje azonban még mindig fájhat, és nagyon fáradtnak is érezheti magát!

Átmenetileg megnyugszik az időjárás, emellett azonban más tényezők ronthatják a humánmeteorológiai® helyzetet. A nyirkos, többfelé párás tájakon felléphetnek reggel kopásos, illetve gyulladásos jellegű ízületi panaszok. Sokan ébredhetnek végtagfájdalmakkal, ezt esetleg rövid, kímélő átmozgatással enyhítheti. Napközben aztán a térség nagy részén sok napsütésre számíthatunk, javul a hangulat, a komfortérzet. A melegedés hatására azonban a szokásosnál fáradékonyabb lehet, és koncentrálási problémákat is tapasztalhat, illetve az elmúlt napok összetett fronthelyzete sem múlt el nyomtalanul a legtöbb embernél. A fáradékonyság mellett ok nélkülinek érzett álmosság is kínozhatja.

Friss lesz a levegő, egy kellemes séta a szervezetnek is jót tesz. Az étkezés során törekedjen a változatos, vitamindús fogások fogyasztására.

Szabadtéri tevékenységek

A napos tájakon sokat javul a hő- és komfortérzet, érdemes némi időt a friss levegőn tölteni. Reggel viszont most is lehetnek ködfoltok, ekkor a megfázásveszély is nagyobb. A borongósabb északkeleti vidékeken rosszabb lehet a közérzete, de az esernyőt errefelé is otthon lehet hagyni.

Légszennyezés

Jó hír, hogy a szeles időben tiszta marad még a nagyvárosok levegője is, nem tudnak feldúsulni a szennyezőanyagok.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához