Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ilyen panaszokat hozhat a kedd

orvosmeteorológia, front, tavasz, időjárás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint újabb terheléssorozat fogja igénybe venni a szervezetünket.

A rendkívül változékony idő komoly hatással van az alvásminőségünkre is, alapvetően negatív irányba befolyásolja. Fontos, hogy tisztában legyünk ennek súlyos következményeivel! Ebbe 8 % belehal!

Frontérzékenyek fokozott veszélyben! Döbbenetes tényeket ismertet a meteogyógyász®!

Fronthatás kedden

Kedden egy hidegfront érkezik térségünkbe, de előtte még keleten melegfront jellegű hatások is érvényesülnek. A fronton kívül az erős szél is megterhelő lehet. A front az arra érzékenyek körében általánosan okozhat panaszokat. Változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég, és elszórtan csapadékra is készülni kell.

Gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, a rossz közérzet és a fejfájás, amit a délnyugati tájak kivételével megerősödő szél is fokozhat. Fogyasszon több folyadékot, lehetőleg tiszta vizet, és kerülje a magas koffeintartalmú italokat. A front előtt keleten a nap első felében még a magasabb hőmérséklet miatt a melegfrontra fokozottan érzékenyeknél enyhe migrén alakulhat ki, emellett alvászavarok is felléphetnek.

Napközben egyre többen a görcsös panaszok is felerősödésére számítsanak, növekszik az infarktus-veszély. Ha megterhelő programja lenne, azt most lehetőség szerint próbálja elhalasztani, ez a nap már önmagában is nagy igénybevételt jelent!

Szabadtéri tevékenységek

A szeles időben alacsonyabban alakul a hő- és a komfortérzet, habár nem lesz hideg, de a jól variálható öltözetre most is szükség lehet.

Milyen idő lesz kedden?

Kedden napközben a Dunántúlon sokfelé, majd délután a középső, késő estétől pedig a keleti tájakon is többfelé kialakulhat eső, zápor, néhol akár az ég is megdörrenhet. Pár órás napsütésre keleten van kilátás. A déli-délnyugati szelet élénk, erős, kezdetben északnyugaton akár viharos lökések is kísérhetik. Enyhébb lesz a hajnal, a legmelegebb órákban pedig 13-21 fokot mutathatnak a hőmérők.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Csomók, dudorok a bőr alatt: melyik veszélyes, melyik nem?

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához