Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ilyen tünetekre számíthatunk pénteken

orvosmeteorológia, front, fejfájás, vérnyomás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint rendkívül megterhelő két-három nap vár az időjárás-érzékenyekre!

Nem elég az egy hete tartó, folyamatosan változó frontterhelés ami igencsak igénybe vette szervezetünk alkalmazkodóképességét, most, szombatra egy még erősebb hatást kell elszenvedni a frontérzékenyeknek!

Nem kegyelmez a hidegfront! Erős nyomásingadozásra is figyelmeztet a meteogyógyász®!

Fronthatás pénteken

Pénteken napközben nem érkezik front a térségünkbe, de melegfronthoz köthető tünetek jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél a további intenzív melegedés miatt. Folytatódik az átlagosnál jóval melegebb idő, és habár időjárási front nem érkezik, az arra érzékenyeknél melegfront jellegű tünetek léphetnek fel. A hőmérséklet délután 20 fok körül alakul, és a reggeli órákban sem lesz jellemző a fagy.

Alvászavarokat, kialvatlanságot tapasztalhatnak a fokozott érzékenységgel érintettek, emellett ha ön is ebbe a csoportba tartozik, akkor akár kifejezetten erős migrén ronthatja a komfortérzetét. A nyugodtabb alvás elősegítése érdekében este lefekvés előtt már ne végezzen megerőltető tevékenységeket! Napközben koncentrálási problémák léphetnek fel, egyeseknél csökkenhet a teljesítőképesség. Fogyasszon sok folyadékot, de kerülje az energiaitalokat és a kávét.

A keringési panaszok szintén jellemzőek ezekben a napokban, hiszen rendkívül változékony az élettani helyzet! Időnként fülledtség és csapadék, máskor erős szél vagy nagy napi hőingás terheli a szervezetet. Gondoskodjon a megfelelő mennyiségű pihenésről, próbáljon a lehető legegészségesebben étkezni, ezzel is könnyítve az emésztést.

Estétől nyugat felől már megközelít minket egy markáns hidegfront, így arrafelé az említett tüneteket fokozódó intenzitással tapasztalhatja!

Pollenhelyzet

A pollenszint a napos időszakokban kissé tovább nő. A ciprusfélék már magas koncentrációban vannak jelen, de a mogyoró, az éger és a kőris koncentrációja is eléri a közepes szintet.

Milyen idő lesz pénteken?

Pénteken a változóan felhős-napos időben napközben ismét többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az élénk déli, délnyugati szelet helyenként erős lökések kísérhetik. Enyhe marad az idő, a csúcshőmérséklet általában 14 és 20 fok között alakulhat.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

5 fontos orvosi tanács, hogy elkerüljön egy újabb szívinfarktust

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához