Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ingerlékenységgel és fejfájással indulhat a hét

fejfájás

Hétfőn nagy lesz a napi hőingás, ez a keringési panaszokat felerősítheti, többen rosszullétet is tapasztalhatnak.

Az időjárás-érzékenyek nem markánsan ugyan, de most is küzdhetnek rosszullétel, illetve a fejfájás is egyre gyakoribb lehet a következő napokban. Ha ilyen fejfájásos panaszokkal küzd, vagy az életminőségében romlást tapasztal, ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Hétfőn nem érkezik front a Kárpát-medence térségébe, de ez sajnos nem jelenti azt, hogy kellemes időben pihenhet a szervezetünk. A kopásos jellegű ízületi panaszok most is jellemzőek lehetnek, legerősebben a reggeli órákban. Az ilyen jellegű humánmeteorológiai(R) tünetekkel élők sajnos tartósabb nehéz időszakra készülhetnek az őszi időszak beköszöntével. A végtagfájdalmak csökkentése érdekében javasolt a napot egy könnyed, tehermentes átmozgatással kezdeni. A fokozottabban érzékenyek körében fejfájás jelentkezhet, emiatt ingerlékenyebbé és türelmetlenebbé is válhat.

A múlt heti frontátvonulás nagy eséllyel igénybe vette a szervezetét, legyengülhetett, így fogékonyabbá vált a kórokozókkal szemben is. Növelje a C-vitamin bevitelét, az étrendjébe is igyekezzen beépíteni az ezt tartalmazó ételeket, például a csipkebogyót.

Szabadtéri:

Ha a naposabb tájakon él, szerencsésnek mondhatja magát, errefelé ugyanis kedvezően alakul a közérzete és a hangulata, érdemes kirándulásokat szerveznie, szabadtéri tevékenységeket végeznie, sportolnia. A hőmérséklet itt az átlagos érték körül, néhol afelett alakul, a hőérzet kellemes lesz, az aktív pihenésre kiváló alkalom nyílik. Reggel azonban fennáll a megfázás veszélye.

Olvasson tovább!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához