Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ízületi fájdalmat, fejfájást hozhat a csütörtök

orvosmeteorológia, ízületi fájdalom, fejfájás, front

Bár csütörtökön front nem érkezik a Kárpát-medencébe, a hőingás megviselheti a szervezetet.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint tartósan megterhelő a humánmetorológiai helyzet, és sokak szervezete kimerülhet a folyamatos igénybevételek miatt. Az időjárás-érzékenyek kisebb javulást érezhetnek az állapotukban, de ez nem lesz egész nap jellemző! Ha még mindig keringési panaszokat vagy ízületi problémákat tapasztal, ön is érintett lehet!

Nézze meg a meteogyógyász alábbi tanácsait a gyermekek frontérzékenységéről:

Ilyen lesz az időjárás csütörtökön

Csütörtökön front nem érkezik a Kárpát-medence térségébe, folytatódik a nyugodt idő. Ennek ellenére humánmeteorológiailag® változatos képet mutathat az ország. Hajnalban erősebben lehűl a levegő, már 0 Celsius-fok körüli értékek is előfordulhatnak a mélyebb völgyekben. Napközben melegedésre számíthatunk, ezzel együtt akár 10-15 Celsius-fokos hőingás is jellemző lehet. Ezek a hatások mind megviselik a szervezetünket!

Orvosmeteorológia csütörtökön

A hűvös időben növekszik a megfázásveszély, valamint egyes kórokozók is könnyebben terjednek, folytassa tovább a megkezdett vitaminkúrát! A nagy napi hőingás a keringési panaszokkal élőket viselheti meg a legjobban, ők egész nap, ezen belül is legintenzívebben délelőtt tapasztalhatnak vérnyomás-ingadozást és/vagy rosszullétet.

Az ízületi panaszok erősödhetnek, kiújulhatnak az érzékenyeknél. Az ilyen jellegű humánmeteorológiai tünetekkel élők sajnos tartósabb nehéz időszakra készülhetnek. A végtagfájdalmak csökkentése érdekében javasolt a napot egy könnyed, tehermentes átmozgatással kezdeni.

A fejfájás kissé ugyan mérséklődhet, de ha érintett, akkor ebben az esetben sem számíthat tünetmentes állapotra.

Pollenhelyzet

A frontok mögött csökkent a pollenterhelés, javult az allergiások állapota, de mostantól a szárazabb időben ismét erősödhetnek a kellemetlen tünetek. Főleg a parlagfű virágpor-koncentrációja emelkedhet meg.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához