Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: jön a front, nem lesz egyszerű a csütörtök sem

orvosmeteorológia, fáradékonyság, ingerlékenység, front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az érkező front plusz terhelést jó a szervezetre, ezért a kevésbé frontérzékenyek állapota is romolhat.

Az időjárás-érzékenyek a fényszegény idő negatív hatásai mellett most más, már több napja nem tapasztalt tüneteket is észre vehetnek magukon! Ha ön is görcsös fejfájást, izom- és hasi görcsöket, esetleg ingerlékenységet tapasztal, ön is érintett lehet. Egyre több nőt, de férfit is érint a változókorban megerősödő időjárás- és stresszérzékenység!

A segítség megtudható a meteogyógyász® mai videójából:

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön a nap második felében gyenge hidegfront érkezik, emellett a nyirkos idő továbbra is megterheli a szervezetet. Fáradékonyság, álmosság is jelentkezhet, napsütés csak kevés helyen javítja a közérzetet.

A hideg miatt az ízületi bántalmakban szenvedők tünetei ismét felerősödhetnek, illetve tartósan is fennállhatnak. Elsősorban a kopásos jellegű fájdalmak intenzitása fokozódik, már reggel érdemes egy könnyed, tehermentes átmozgatással, kímélő tornával kezdeni a napot. A hideg, gyakran nyirkos idő kedvez a járványok terjedésének, egyre többen szenvednek felső légúti és influenzaszerű megbetegedésekben. Az immunrendszer erősítése mindenkinél fontos, a kisgyerekek és az idősek pedig méginkább veszélyeztetettek. A fertőzések terjedésének gátat szabhat, ha kerüli a tömeget, és rendszeresen, alaposan kezet mos.

A hidegfrontra fokozottan érzékenyeknél izom- és hasi görcsök, illetve görcsös fejfájás is felléphet, különösen a nap második felében, területileg pedig északon lehetnek ezek a panaszok intenzívebbek.

A fényszegény órákban fáradékonyságot, ok nélküli álmosságérzetet tapasztalhat még akkor is, ha alapvetően eleget pihent. A szürkeség a közérzetére és a teljesítőképességére is rossz hatással lehet, de vidám színek használatával (akár a ruházatban, akár a lakásban lévő tárgyak esetében) jobb kedvre derülhet, és a jó társaság, a családi összejövetelek, illetve a sport is javíthatnak a hangulaton.

Szabadtéri tevékenység

A nap második felében az esernyőkre is szükség lehet, a kinti programoknak nem kedveznek a feltételek.

Légszennyezés

A légszennyezettség a kevésbé szeles városok forgalmasabb csomópontjaiban többfelé, akár tartósan is megemelkedhet, főként a szállópor koncentrációjában várható növekedés. Délután a csapadékkal érintett területeken kissé javul a levegőminőség, de ez csak átmeneti lesz.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához