Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: karácsony után jön a front!

front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a meleg okozta terhelést most frontterhelés váltja!

Az időjárás-érzékenyek számára egy újabb terhelés mutatkozik, mégpedig hidegfronti hatás formájában. Ha ön is görcsöktől szenved, nagyon fáj a feje, ok nélkül ideges és ingerlékeny, ön is érintett lehet! Hét fontos tény frontérzékenyeknek! Elmondja a meteogyógyász®, hogy mi az amit mindenkinek tudnia kell!

Keddre virradóan északnyugat felől egy hidegfront éri el hazánkat, de előtte keleten még melegfront jellegű változások is zajlanak.

Folytatódik a változékony időszak, nem pihenhet a szervezetünk. Egész nap megterhelő idő lesz, a fronttal pedig többfelé megerősödik a szél. Ugyan nem lesz hideg, de a hőérzete több fokkal a mért értékek alatt alakulhat.

a front előtt keleten, délen a magasabb hőmérsékletek mellett gyenge melegfront jellegű tüneteket, így kisebb alvászavarokat, koncentrálási problémákat tapasztalhat, de a nap második felében már ott is a hidegfront fejti ki hatását.

Többeknél jelentkezhet görcsös típusú fejfájás, izom- és hasi görcsök, a megélénkülő szél pedig fokozhatja a problémát. A változás a szívbetegeket és a keringési rendellenességekkel élőket is megviseli: vérnyomás-ingadozást, rosszullétet, szédülést tapasztalhatnak.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához