Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: kedden a fülledt idő ezeket a panaszokat okozza

szívelégtelenség, tünetei, fulladás, vérkeringés, szívinfarktus, túlsúly

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint fülledt idő okoz sokféle tünetet, egyéni érzékenységtől függően!

Sokat tehetünk az egészségünkért, ha megfogadunk olyan tanácsokat, amelyek egy olyan, a szervezetünket erősen befolyásoló hatásból erednek, mint a légköri környezet.

Pedig sokszor nem is gondolunk rá! Frontérzékenyek 5 pontja! Ezeket fogadja meg, kéri a meteogyógyász®!

Fronthatás kedden

Kedden a meleg idő mellett sokfelé fülledtté válik a levegő, ami az az érzékenyebbek szervezetét továbbra is megterhelheti. Nagyon gyakori ilyenkor a rosszullét!

A kevésbé csapadékos részeken is megnövekszik a fülledtség, ez az összetett időjárási helyzet pedig többeknél válthat ki humánmeteorológiai panaszokat. Az idősek és a szívbetegek a leginkább veszélyeztetettek: ebben az esetben a diszkomfort érzet mellett nehézlégzés is felléphet, ezen kívül vérnyomás-ingadozást, keringési rendellenességeket is tapasztalhat. Ha érintett, akkor ajánlott inkább zárt térben tartózkodnia, és kerülni a megerőltető fizikai munkát, a pihenés javíthat az állapotán.

A nyári időben elengedhetetlen a megnövelt folyadékfogyasztás. Fizikai aktivitástól függően napi 2-3 litert vegyen magához ivóvíz, tea vagy akár könnyű levesek formájában. A magas víztartalmú zöldségek is gyümölcsök is segítenek ebben, építse be őket a mindennapi étkezés rendjébe. A változékonyság több napig jellemző lesz!

A már említett tüneteken felül a fejfájásos tünetek fokozódására is készülni kell!

UV-sugárzás

A déli órákban a napos tájakon erős vagy nagyon erős UV-sugárzás lesz jellemző. Nagyon fontos, hogy 10 és 16 óra között kerülje a tűző napon való tartózkodást, he pedig mégis kimerészkedik, akkor használjon magas faktorszámú naptejeket! Az árnyékban is ér minket sugárzás, a lassabb, biztonságosabb barnulás ezért ott is végbe tud menni, de ilyenkor is ügyeljen a bőrvédelemre!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Változékony időjárás: ennyi idő kell az alkalmazkodáshoz

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#Asztma

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához