Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: kemény lesz a vasárnap azoknak, akik ezekkel a betegségekkel küzdenek

orvosmeteorológia, front, fejfájás, ízületi fájdalom

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint újabb front és a régebbi együttes hatása alakítja a vasárnapot.

Az adott időjárási helyzet mindenkire egyformán hat, de mindenkinél más következményekkel jár, mindenki szervezete az egyéni adottságok szerint reagál rá. Főleg az ilyen szélsőségesen terhelő időszakokban jelentkezhetnek nagy különbségek.

Miért sújtja jobban a nőket? Front és stressz! Nagyon érdekes tényeket mond el a meteogyógyász®!

Fronthatás vasárnap

Vasárnap ugyan a nap második felétől a magasban intenzív melegedés zajlik, ám reggel még kiterjedt fagyra számíthatunk, mely az alacsony hőérzeten kívül más humánmeteorológiai® panaszt is okozhat.

A déli óráktól tehát gyenge melegfronti hatás érvényesül. A gyakori frontátvonulások miatt az immunrendszer folyamatos erősítése most nagyon fontos!

A hideg időben erősödnek a kopásos jellegű ízületi bántalmak, különösen reggel, de a tartósabban hűvös, 4-5 fokos helyeken. A gyenge melegfronti hatás figyelmetlenséget, koncentrálásbeli problémákat okozhat az arra érzékenyeknél, fejfájás is felléphet. Emellett különösen a szélvédett részeken lesz nagy a napi hőingás, a vérnyomáspanaszokkal élők tünetei erősödhetnek.

Főleg a Dunántúlon és a középső megyékben élénkül meg a légmozgás, ingerültséget, nyugtalanságot okozva. A napos időszakok azonban javítanak a hangulaton. A fokozottan érzékenyebbek még a szombati hidegfront hatását is megérezhetik.

Szabadtéri tevékenységek

A reggel igen csípős lesz, könnyen megfázhat. Ennek elkerülése érdekében ajánlott elővenni a vastagabb kabátot, alatta is rétegesen öltözni, valamint a nyakunkat is védjük sállal, a fejünket sapkával!

Milyen idő lesz vasárnap?

Vasárnap a napsütést elsősorban magasszintű felhők zavarhatják. Késő délután nyugaton, északnyugaton növekedhet meg erősebben a felhőzet, de csak néhol fordulhat elő jelentéktelen eső. Helyenként még élénk lesz, de a legtöbb helyen csillapodik a szél. Hajnalban -6, -1, délután 6-11 fok várható.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

5 fontos orvosi tanács, hogy elkerüljön egy újabb szívinfarktust

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához