Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: kemény napja lesz csütörtökön a fejfájósoknak

fejfájás, orvosmeteorológia, front, migrén

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint újabb gyenge front okoz bajt, pedig eddig sem volt egyszerű a helyzet!

Az időjárás-érzékenyek most egy fronthatás miatt is tapasztalhatják állapotuk romlását. Ha ön is a görcsös bántalmak felerősödését, kopásos ízület panaszokat vagy vérnyomás-ingadozást tapasztal, ön is érintett lehet! Hihetetlen dolgokat produkál az időjárás, és ez rendkívüli módon megterheli a szervezetüket!

Tájékozódjon a meteogyógyász® mai videójából!

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökre virradó éjjel gyenge hidegfront éri el hazánkat, ami ugyan okozhat panaszokat, de pozitív hatásaival is számolhatunk. Amennyiben a hidegfrontra érzékenyek körébe tartozik, akkor görcsös fejfájásra, a szelesebb területeken akár erősebb fejfájásra, emellett pedig egyébb görcsös panaszokra is számíthat. Ha szívbeteg, akkor igyekezzen kerülni a megterhelő feladatokat és a szabad idejét pihenéssel töltse, illetve próbálja tudatosan kerülni a felesleges stresszel járó helyzeteket is.

Északkeleten a tartós fényhiány miatt továbbra is levertebb, fásultabb lehet a megszokottnál, illetve indokolatlan álmosság érzet is jelentkezhet. A nagyon rövid napos időszakokat is próbálja kihasználni, a teljesítőképessége és a hangulata is sokat javulhat a napfénytől.

Máshol a napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet, de a szél hatására ingerlékenyebbé, nyugtalanabbá válhat, ha erre hajlamos. Az immunrendszer a téli időszakban meggyengült, sok vitamin, illetve friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztása ajánlott.

Légszennyezés

A frontnak pozitív hatásait is tapasztalhatja: a szél nyugaton átmenetileg kisöpri a megülepedett szennyezett levegőt. A légszennyezettség inkább már csak a szélvédett hegyvidéki völgyekben lehet magas, de a nap végére ott is javulásra van kilátás (átmenetileg).

Milyen idő lesz csütörtökön?

Csütörtökön sokfelé indulhat esős, záporos idővel a nap, mely változékonyság napközben is megmarad, többfelé alakulhat ki futó zápor, kisebb eső, majd délután északkeleten több órára kisüthet a nap. Kezdetben a délnyugati, majd napközben és este már a nyugati-északnyugati szél lesz élénk, erős, de néhol egy-egy viharos széllökés sem kizárt. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 15 fok között alakulhat.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához