Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: készüljön, ha fejfájós, hétfőn kettősfront jön!

fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a frontterhelés csak átmeneti, de akár komolyabb tüneteket is kiválthat!

Furcsa kettősfronttal indul a csillagászati tavasz. A gyors és nagy mértékű változások komoly próba elé állítják a szervezetünket, sok embernél jelentkeznek szokatlanul erős panaszok. Fejfájás, alvászavarok! Kettősfront, brutális melegedés! Időben figyelmeztet a meteogyógyász®!

Hétfőn már változékonyabb lesz a humánmeteorológiai® helyzet, kettősfronti tünetek jelentkezhetnek. Migrén és légzőszervi panaszok léphetek fel, általánosan romlik a komfortérzet.

A fronthatás legintenzívebben nyugaton és a középső területeken érvényesül. Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek. Célszerű kerülni a fizikailag és szellemileg megerőltető tevékenységeket, a szabad időt pedig pihenéssel tölteni. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak: ebben az esetben vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhat, nehézlégzés is jelentkezhet. A kiegyensúlyozott napirend oldhatja a zavarokat.

A fronthatás csak egy naposnak ígérkezik, de még keddre virradó éjjel is felléphetnek alvásproblémák a fokozottan érzékenyek és az arra hajlamosak körében.

Pollen:

A csapadék és a változékony idő jót tesz az allergiásoknak, ha ugyan csak rövid időre is, de csökken a pollenterhelés. A következő napokban azonban nagyfokú romlás várható az allergiahelyzetben a hét legvégén már ismét magas lehet a kőris, valamint a ciprus- és tiszafafélék koncentrációja.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Egyik pillanatról a másikra elkezdett hasogatni a feje? Itt a lista, mi okozhatja!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához