Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: koncentrálási nehézségeket is tapasztalhat szerdán

koncentráció, memória, ingerlékenyésg

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint egyéni érzékenységtől függően nagyon sok és nagyon sokféle panasz léphet fel!

Tényleg az időjárás okozhatta a mostanában tapasztalt sok-sok panaszát? Az elmúlt hetekben valóban extrém humánmeteorológiai® helyzetek uralkodtak! Miért szenvedte meg annyira a januárt?

A nem túl biztató folytatásról is beszél a meteogyógyász®, érdemes megtudni!

Fronthatás szerdán

Szerdán kismértékben folytatódik a melegedés, mely többeknél okozhat erős panaszokat. Az igénybevételt tetőzi, hogy sokfelé erős, viharos lesz a szél is, ráadásul az éjszakai órákban egy gyenge melegfront is érzteti hatását!

Akár intenzív melegfronti tüneteket is jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél. Ráadásul erős lesz a szél, helyenként viharos lökések is előfordulnak, így nem lehet felhőtlenül élvezni az enyhébb időt. A fejfájás és a keringési panaszok országszerte jellemzőek lehetnek.

Sokan tapasztalhatnak fejfájást, migrént, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. Amennyiben vérnyomásproblémákkal él, akkor vérnyomás-ingadozás, rosszullét is jelentkezhet. Azt is észreveheti, hogy csökken a teljesítőképessége, koncentrálási problémák léphetnek fel.

Az erős, viharos szél miatt idegi feszültség is felléphet, türelmetlenebb, ingerlékenyebb lehet a megszokottnál. Aki hajlamos rá, annál alvásproblémák is felléphetnek - ebben az esetben próbáljon nyugodt körülményeket teremteni maga körül elalvás előtt, és már ne végezzen megerőltető tevékenységeket!

Légszennyezés

A szél sokfelé tisztítja a levegőt, de főleg északkeleten továbbra is lehetnek szennyezettebb tájak. A nitrogén-oxidok és a PM10 mennyisége főleg a forgalmasabb csomópontokban lépheti át az egészségügyi határértéket.

Milyen idő lesz szerdán?

Szerdán a délnyugati országrész kivételével marad a szeles idő, a többször erősen megnövekvő felhőzetből több helyen is kialakulhatnak záporok, hódarazáporok. Néhol esetleg az ég is megdörrenhet. Hajnalban -4, +3, napközben 5-11 fokot mérhetünk.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Meddig számít az ingadozó vérnyomás normálisnak? Az orvos elmondja

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához