Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: légszomjat és vérnyomás problémákat tapasztalhat kedden

asztma, asztmatikus roham, korai tünet, nehézlégzés, sípoló légzés

Kedden görcsös fejfájás jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás, a fülledt időszakokban pedig gyakori lehet a rosszullét és a légszomj.

Az időjárás-érzékenyek számára különösen nehéz a több napja tartó változékony, és egyben megterhelő időszak. Ha ön is tapasztal gyakori rosszullétet, vissza-visszatérő fejfájást, akkor ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Kedden alapvetően frontmentes, ennek ellenére élettanilag többek számára kedvezőtlen nap következik, az előzőekhez hasonlóan. Humánmeteorológiailag inkább csak akkor lehetnek könnyebb napjai, ha a kifejezetten a frontokra érzékenyek csoportjába tartozik, de a szabadtéri komfortérzete ekkor is ingadozhat a változékony időjárás miatt.

A nap második felében átmenetileg csökkenhetnek az esetlegesen fennálló keringési panaszai, de a nap nagy részében még ismétlődően előjöhetnek. Délelőtt nagyobb eséllyel a Dunántúlon, de valamivel kisebb mértékben máshol is intenzívebb vérnyomásproblémákat, vérnyomás-ingadozást tapasztalhat. Akár légszomj, rosszullét is felléphet, és ingerlékenynek is érezheti magát.

6 figyelmeztető tünet, amellyel azonnal kardiológushoz kell fordulni - olvasson tovább!

Amennyiben fokozottan érzékeny, akkor görcsös fejfájásra is készüljön, a megnövelt folyadékbevitelt a kissé hűvösebb idő ellenére se csökkentse. Lehetőleg ásványvizet, csapvizet fogyasszon, napi 2-3 litert. Az immunrendszerét érdemes folyamatosan erősítenie, ezt most nagyon könnyen megteheti a friss, hazai idénygyümölcsökkel.

Szabadtéri:

Az esernyőket célszerű magával vinni, kiszámíthatatlan, hogy hol alakul ki egy estleges zápor. A hűvösebb vidékeken fennáll a megfázás veszélye, réteges öltözet javasolt. A Dunántúlon a szél is ronthatja a komfortérzetet.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához