Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: légszomjat, párás időt hoz a szombat

orvosmeteorológia, légszomj, front, vérnyomás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint közelgő front előtt egyre többeknél fellépnek eddigi és ezzel egy időben új tünetek is!

Az időjárás-érzékenyek helyzetét most a melegfronthoz hasonló idő ronthatja. Az időjárás-érzékenyek a kellemesnek tűnő időszakban is gyakran átélhetnek kellemetlen órákat, napszakokat. Ha ön is vérnyomás-ingadozást, mellkasi panaszokat, rosszulléteket tapasztal, akkor ön is érintett lehet.

A meteogyógyász® mai videójában bepillanthat a frontérzékenység-kezelés rejtelmeibe:

Fronthatás szombaton

Szombaton estig tart a frontmentes idő. Amennyiben azonban a fokozottan érzékenyek körébe tartozik, akkor napközben migrén, illetve nyugtalanság jelentkezhet önnél. Erre először csak a Dunántúlon, később már országszerte számíthat, és kissé ingerlékenyebbnek is érezheti magát.

Többen tapasztalhatnak keringési panaszokat és vérnyomás-ingadozást is, a nap folyamán ne végezzen megerőltető tevékenységeket. Délutántól, estétől északnyugaton légszomj, nehézlégzés is jelentkezhet, fokozódik a fülledtség.

Este északnyugat felől egy hidegfront érkezik, akkor már a hidegfronti tünetek erősödésére lehet számítani, a hirtelen változást pedig akkor is megérezheti, ha nem kifejezetten érzékeny a frontra. Ebben a változékony időszakban kerülje a megterhelő ételeket, és egyen sok salátát, zöldségfélét, illetve gyümölcsből készült desszerteket. Fontos, hogy folyamatosan szinten tartsa az immunrendszerét.

Szabadtéri tevékenységek

A szabadban eleinte a meleg miatt növekszik az érzett hőmérséklet, a reggeli órákban azonban most is hűvös lesz. Estefelé a Dunántúlon már szükség lehet az esernyőkre.

Ez is érdekelheti:

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához