Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: még mindig nincs vége a keringési panaszoknak

szédülés

A vérnyomás-ingadozás a délelőtti melegedés idején lehet a legintenzívebb, emellett estig átmenetileg mérséklődnek a keringési panaszok.

Az időjárás-érzékenyek számára a nagy napi hőingás is okozhat kellemetlen perceket, emellett a szeles tájakon is előjöhetnek különféle panaszok. Ha vérnyomás-ingadozást, ingerlékenységet vagy alvásproblémákat tapasztal, akkor ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Szerdán még nem érkezik térségünkbe front, a frontérzékenyek azonban nem lélegezhetnek fel, mert csütörtökön már egy front alakítja majd a humánmeteorológiai(R) helyzetet.

Azonban a frontmentes idő ellenre sem lesz egyértelműen pihentető az idő. A minimum és a maximumhőmérséklet között nagy a különbség, délelőtt intenzív melegedés zajlik, a hőingás egyeseket erősebben is megviselhet.

A légkörben zajló változásokhoz köthetően enyhébb melegfronti tünetek léphetnek fel az arra érzékenyeknél. Többen tapasztalhatnak fejfájást, migrént, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. Amennyiben vérnyomásproblémákkal él, akkor vérnyomás-ingadozás, rosszullét is jelentkezhet, különösen a délnyugati és az északi területeken, elsősorban a délelőtti órákban zajló melegedés idején. Azt is észreveheti, hogy csökken a teljesítőképessége, koncentrálási problémák léphetnek fel.

Nem javasolt ebben az időszakban nehéz ételeket fogyasztania. Fektessen hangsúlyt a napi többszöri, kis adagokban történő étkezésre. A puffasztó zöldségek, például a káposzta, karfiol most kerülendők.

Amikor a gyógyszer sem segít a magas vérnyomáson

Ha nehezen viselte az előző napok változékonyságát, akkor napközben még tapasztalhat idegességet, ingerlékenységet, amit a megélénkülő szél még fokozhat is.

Szabadtéri:

A kirándulásra, szabadtéri programokra kiváló alkalom nyílik, csapadék sem ront a helyzeten. Reggel nagy a megfázásveszély, délután viszont kellemes hőérzetre készülhetünk.

UV:

A napos idő ellenére mérsékelt marad az UV-sugárzás, inkább csak az érzékenyebb bőrűek pirulhatnak meg, ha huzamosabb ideig a tűző napon tartózkodnak.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához