Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: csütörtökön többen is vérnyomás-ingadozással számolhatnak!

orvosmeteorológia, meteorológia, fronthatás ma, csütörtök, időjárás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint alapvetően javul a helyzet, de a kezdődő anticiklonban még így is előfordulhatnak tünetek!

A távozó frontzóna mögött anticiklonális hatások érnek minket. Egyeseknek ez jót jelent, mások viszont most is erős tüneteket tapasztalhatnak! Akár komolyabb tünetek is felléphetnek ebben a frontmentes időben!

Csütörtökön reggel többfelé a párás, nyirkos levegő okoz panaszokat, napközben azonban pihentető, nyugodt időre számíthatunk. A helyzet viszont nem teljesen kedvező, most is előjöhetnek bizonyos tünetek!

Ekkor már front nem éri el térségünket, és a változékonyságot okozó frontálzóna is egyre távolabb kerül tőlünk. A levegő reggelre többfelé párássá válik, emellett sűrű ködfoltok is képződhetnek. Sokfelé igen csípősen indul a nap, hajnalra lehűl a levegő, a 10 fok alatti értékek sem lesznek kizárva, de azért nem ez lesz a jellemző. A hideg a nyirkossággal párosulva fokozza a kopásos ízületi panaszokkal élők tüneteit. Az érzékenyek végtagfájdalmakkal, sajgó ízületekkel ébredhetnek, ami napközben gyorsan mérséklődik majd.

Viszonylag nagy a hőingás, ez vérnyomás-ingadozást válthat ki a fokozottan érzékenyeknél, és az erős keringési panaszok is csak lassan kezdenek mérséklődni a fejfájásos tünetekhez képest.

Időjárás kedden

Csütörtökön már több napsütésre van kilátás, de elszórtan kisebb eső, futó zápor, néhol zivatar még kialakulhat, erre főként nyugaton, északnyugaton és északkeleten van nagyobb esély. Többfelé élénk, helyenként erős lehet a nyugati-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Pollenek, allergia, parlagfű

  • A parlagfű pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja magas-nagyon magas szintet érhet el, emiatt erősebb tünetek is jelentkezhetnek a parlagfűre allergiások körében. Az elmúlt napok lehűlése és a csapadék hatására átmenetileg kis mértékben csökkenhet a parlagfű pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja.
  • A csalánfélék pollenjei közepes-magas szinten lehetnek jelen.
  • Alacsony-közepes szintet érhet el a kenderfélék, az üröm, az útifű és a libatopfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja.
  • A kültéri allergén gombák spóraszáma közepes-magas szintet érhet el.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Miért szédülök meg ha felállok? A neurológus elmagyarázza

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához