Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nehéz hétfő vár ránk

orvosmeteorológia, fejfájás, fájdalom, front

A tartós hideg nagyon megterheli a szervezetet.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint még mindig nem javul a helyzet. Ez azt jelenti, hogy a frontérzékenyeknek és a nem frontérzékenyeknek is sokféle panasza lehet! Az időjárás-érzékenyek nagyon nehéz napokon vannak túl, és sajnos még most sem várható a helyzet javulása. Ha ön is ízületi bántalmakkal küzd, görcsöket tapasztal, rossz a hangulata vagy a közérzetet, ön is érintett lehet.

Megváltozik a frontérzékenységünk! Ezt magyarázza el mai videójában a meteogyógyász®:

Fronthatás hétfőn

Hétfőn nem érkezik újabb front, de az egész napos, helyenként kemény fagyok nagy terhelést jelentenek a szervezetünknek, a hideg sokaknak fog intenzív panaszokat okozni. Hajnalban -10 fok alatti hőmérsékletek is lesznek, és ugyan itt-ott kisüt a nap, de napközben is tartósan 0 fok alatt marad a hőmérséklet. Mindez azt jelenti, hogy ezen a napon is nagyon erős igénybevétel éri a szervezetünket!

Az ízületi bántalmak most sem szűnnek, egész nap sajoghatnak a kopott ízületek- ezeket időnként tornáztassa át kíméletesen, de ügyeljen arra, hogy ne terhelje meg a végtagokat. Folyamatosan tartsa melegen a sajgó végtagokat, vastag zokni, harisnya és a kesztyű is elengedhetetlen a fagyos időben.

A fejfájás nagyon gyakori, emellett a keringési panaszok fokozódására számítson. Akkor is megterhelő ez a légköri helyzet, ha alapvetően egészséges szervezettel rendelkezik.

Szabadtéri tevékenységek

Ha hosszabb időt tölt a szabadban, készüljön fel arra, hogy extrém terhelés éri a szervezetet. Még pár napig hideg idő elé nézünk, az elmúlt időszak extrém légköri hatásai igénybe vették szervezetünket, sokaknak legyengült az ellenállóképessége.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához