Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nehéz szerda vár a frontérzékenyekre

orvosmeteorológia, front, fejfájás, ősz

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a frontokkal tűzdelt időben az eddig fennálló panaszok még intenzívebbekké válhatnak, és a nem kifejezetten frontérzékenyeknél is előjöhetnek.

Az időjárás-érzékenyek a kezdődő változás hatására állapotuk romlását tapasztalhatják. Ha ön is a görcsök fokozódását tapasztalja, többször rosszullétekkel küzd, lehangolt vagy kedvetlen, ön is érintett lehet.

Kifejezetten frontossá válik az eddigi csendesebb idő! Mire készüljünk, nézze meg a meteogyógyász® napi videóját:

Fronthatás szerdán

Szerdán a nap második felében hidegfronti hatás érvényesül. Nem lesz markáns, de a magasban és a talaj közelében zajló változás okozhat kellemetlenségeket. Elsősorban a fejfájása erősödhet fel, és a vérnyomása is ingadozhat!

Ha az érintettek közé tartozik, akkor önnél is enyhe fejfájás léphet fel, a fejfájást pedig (főleg nyugaton) a megélénkülő szél átmenetileg fokozhatja. Jó hír viszont, hogy kipihentebben ébredhet, a napok óta tartó alvászavarok háttérbe szorulnak. A vérnyomása főleg a nap második felében ingadozhat, és sajnos elmondható, hogy a következő napokban sem mérséklődnek majd jelentősen ezek a panaszok.

A helyenkénti csapadék és a hűvösebb levegő hatására az ízületi panaszok továbbra is felerősödhetnek. Az élénk szél által érintett tájakon nyugtalan, ingerlékeny lehet, könnyen elveszítheti a türelmét akár egy-egy kisebb probléma kapcsán is. A gyerekek is sokszor kezelhetetlenebbek az ilyen helyzetben.

Balesetveszély

A közlekedésben résztvevők is nehéz napra számíthatnak: a csapadék hatására elszórtan lehet vizes, nedves útszakaszokkal találkozni, könnyen megcsúszhat a jármű, növekszik a balesetek bekövetkezésének kockázata. Élénk légmozgás lesz jellemző többfelé, ez csökkenti a menetstabilitást, valamint türelmetlenséget, ingerlékenységet is okozhat. A szokásosnál is óvatosabban közlekedjen!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához