Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szombaton akár napozhat is! Ez az egy ronthatja el a napját

orvosmeteorologia-orvosmeteo-idojaras-fronthatas-ma-meteogyogyasz

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint aki mostanában panaszokat tapasztalt, az továbbra is erre számíthat, de ezek a tünetek többnyire nem markánsak.

Alapvetően pihentető az idő, de ez a nyugodtság sem tesz jót mindenkinek. A panaszok most sem szűntek meg teljesen! Létezhetnek "hasznos panaszok"? Úgy tűnik, igen! Most is erről van szó, ezt magyarázza el a meteogyógyász®

Szombaton front nem rontja a humánmeteorológiai helyzetet, szép napos időre számíthatunk. A pollenkoncentráció magas, és az ilyenkor szokásoshoz képest melegebb idő is okozhat panaszokat. Arra is számítson, hogy reggel továbbra is jelentkezhetnek enyhébb panaszok, ugyanis helyenként erősebben lehűl a levegő, mely az ízületi bántalmakkal élők komfortérzetén ronthat. Ha vásárolni, piacra indul, öltözködjön rétegesen, könnyen megfázhat ilyenkor. Délután viszont későnyáriasan meleg lesz, ekkor már nem lesz szükség a pulóverre - a gyors melegedés azonban szintén megviselheti a keringési rendszerét. A viszonylag nagy hőingás vérnyomás-ingadozást okozhat, az arra hajlamosaknál pedig a migrén erősödhet fel. Erre a következő napokban tartósan számítani lehet!

A következő napokban tartósabban várható, hogy emésztési panaszai fokozódnak. Ezek mérséklése érdekében lehetőleg kerülje a puffasztó ételek, mint például a karfiol, káposzta, kelbimbó fogyasztását.

Pollen:

A parlagfű pollenje nagyon magas koncentrációban van jelen a levegőben, a napos, száraz időben még több virágport bocsátanak ki a növények. Az allergiásoknak nem kedvez ez a humánmeteorológiai helyzet, ezért ha ön is érintett, akkor nem tanácsos a délutáni órákban a szabad levegőn tartózkodnia, és a tejtermékek fogyasztása is kerülendő.

Időjárás szombaton

Hétvégére nem romlik el az idő: folytatódik a napos, késő nyárias, csapadékmentes időjárás. Csak néhol élénkülhet meg a légmozgás. Délutánonként 27-32 fok valószínű.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Napi hány csésze kávé fér bele annak, aki migrénes?

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához