Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: pénteken a megszokotthoz képest ingerlékenyebb lehet

orvosmeteorológia, fejfájás, migrén, görcs

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a halmozottan jelentkező terhelés kifejezetten erős tüneteket produkálhat még a kevésbé érzékenyek körében is!

Az időjárás-érzékenyek szervezetük fokozatos kimerülését tapasztalhatják, tovább halmozódik a terhelés. Ha önnek is alvászavarai, vissza-visszatérő fejfájása van, esetleg állandóan rossz közérzettől szenved, ön is érintett lehet! Hiába reménykedtünk, nem javul! Sőt, a hideg szeles időben még romlik is az állapotunk! Ezt részletezi a meteogyógyász®!

Fronthatás pénteken

Pénteken kelet, északkelet felé mozdul az előző nap érkezett kettősfront, de országosan és egész nap okoz panaszokat az érzékenyek körében. Ezen kívül a szélterhelés is egyre erősebbnek ígérkezik. Az okozott tünetek nyugaton egy kissé gyengülhetnek. Ott elvékonyodhat a felhőzet, máshol viszont marad a borongós idő ismétlődő jellegű csapadékkal.

Amennyiben frontérzékeny, akkor reggel még mindenhol intenzívebben, napközben pedig keleten, északkeleten már egyre erősödő mértékben számíthat arra, hogy jelentkezik önnél is görcsös eredetű fejfájás, izom- és hasi görcsök. Ha szívbeteg, akkor fokozott terhelésnek van kitéve, pihenjen sokat, ne erőltesse meg magát. Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, kisebb rosszullét jelentkezhet.

A középső és a keleti vidékeken egész nap erős tünetek várhatóak, nagyon megterhelő lesz a helyzet! A csapadék, majd az érkezett hidegebb levegő hatására az ízületi panaszok is felerősödhetnek, a hét első napjaiban tapasztalthoz képest kellemetlenebb időben lesz részünk. A szél hatására nyugtalan, ingerlékeny lehet, könnyen elveszítheti a türelmét akár egy-egy kisebb probléma kapcsán is. A tartós időjárás-változás kellemetlen közérzetet, nyomott hangulatot okozhat.

Milyen idő lesz pénteken?

Pénteken borult lesz az ég, átmenetileg csak a Dunántúlon vékonyodhat el a felhőzet. Keleten, északkeleten többfelé várható eső, havas eső, majd egyre inkább havazás. Egy-egy hózápor emellett a Bakonyban és délnyugaton is előfordulhat. Többfelé élénk, nyugaton és északkeleten erős lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban -6, +3, napközben 0, +5 fokot mérhetünk.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Derékfájás: ilyen jelek utalnak rá, amikor veserákot jelez

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához